ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



1999/32 O zřízení Městské policie v Bystřici pod Hostýnem

Označení předpisu: 32/1999

Název: Vyhláška o zřízení Městské policie v Bystřici pod Hostýnem


Městské zastupitelstvo město Bystřice pod Hostýnem na základě ustanovení § 36 odst. 1 písm. h) zákona České národní rady č.  367/1990 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů a v souladu s ustanovením § 1 odst. 1 zákona České národní rady č. 553//1991 Sb., o obecní policii ve znění pozdějších předpisů schválilo pro město Bystřice pod Hostýnem a její  místní části na svém 10. zasedání dne 6. října 1999 obecně závaznou vyhlášku města Bystřice pod Hostýnem o zřízení Městské policie v Bystřici pod Hostýnem

Část  I.

Úvodní ustanovení

Čl. 1

Městské zastupitelstvo Bystřice pod Hostýnem zřizuje Městskou policii v Bystřici pod Hostýnem pro zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce 1) , kterou tvoří pracovníci městské policie( dále jen strážníci ).
---------------------------------------------------
1)§ 27 zákona ČNR č. 367/1990 Sb. o obcích ( obecní zřízení ).

Čl. 2

1) Každý má právo obracet se na strážníky se žádostí o pomoc, strážníci jsou povinni v rozsahu svých úkolů požadovanou pomoc poskytnout.2)

2) Městskou policii řídí starosta  města nebo zástupce starosty města.
---------------------------------------------------
2) § 1 odst. 3 zákona ČNR č. 553/1991 Sb.

Čl. 3

Při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku strážníci zejména:

a) dohlížejí na dodržování obecně závazných právních předpisů o ochraně veřejného pořádku

b) přispívají k ochraně bezpečnosti osob a majetku

c) dohlížejí na dodržování pravidel občanského soužití

d) odhalují přestupky a v rozsahu stanoveném touto vyhláškou též ukládají a vybírají v blokovém řízení pokuty za přestupku 3)

e) upozorňují fyzické a právnické osoby na zjištěné nedostatky a podle konkrétní situace činí opatření k jejich odstranění.
---------------------------------------------------
3) zákon ČNR č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů

Čl. 4

1) Strážníci ukládají a vybírají v blokovém řízení pokuty za přestupky, jejichž projednávání je v působnosti obcí, to neplatí, je-li k projednávání takových přestupků v blokovém řízení  určen zvláštním zákonem jiný orgán 4) V blokovém řízení projednávají přestupky podle § 30 odst. 1 písm. a) a b), §§ 47, 48, 49 odst. 1 písm. b) a d) a § 50 zákona ČNR č. 200/1990 Sb., o přestupcích ve znění pozdějších předpisů.

2) Strážníci ukládají a vybírají v blokovém řízení pokuty  též  za přestupky proti bezpečnosti a plynulosti  silničního provozu5) spáchané neuposlechnutím zákazu, který vyplývá z místní úpravy silničního provozu6).
---------------------------------------------------
4) např. § 86 zákona ČNR č. 200/1990 Sb, ve znění pozdějších předpisů
5) § 22 zákona ČNR č. 200/1990 Sb., ve znění pozdějších předpisů
6)vyhl. FMV č. 99/1989 Sb., o pravidlech provozu na pozemních komunikacích (pravidla silničního provozu), ve znění pozdějších předpisů

Část II.

Povinnosti strážníků

Čl. 5

1) Při provádění zákroků a úkonů k  plnění úkolů městské policie je strážník povinen dbát cti, vážnosti a důstojnosti osob i své vlastní a nepřipustit, aby osobám v souvislosti s touto činností vznikla bezdůvodná újma a případný zásah do jejich práv a svobod překročil míru nezbytnou k dosažení účelu sledovaného zákrokem nebo úkonem.
2) Strážník je povinen při výkonu své pravomoci prokázat svou příslušnost k městské policii stejnokrojem a odznakem městské policie, identifikačním číslem  a názvem města.

3) Strážník je povinen poučit osoby o jejich právech, provádí-li podle této vyhlášky zákrok nebo úkon spojený se zásahem do jejich práv nebo svobod, pokud to povaha a okolnosti zákroku nebo úkonu dovolují, v opačném případě je poučit okamžitě, jakmile to okolnosti
dovolí.

4) Strážník je v pracovní době povinen v mezích této vyhlášky provést zákrok, nebo úkon nebo učinit jiné opatření, je-li páchán trestný čin nebo přestupek, či jiný správní delikt nebo je důvodné podezření z jejich páchání.

5) Strážník je i mimo pracovní dobu povinen v mezích této vyhlášky provést zákrok, popř. učinit jiné opatření, zejména vyrozumět  nejbližší útvar policie ČR, je-li páchán trestný čin nebo přestupek, kterým je bezprostředně ohrožen život, zdraví nebo majetek. V tomto případě může prokázat příslušnost k městské policii průkazem městské policie.

6) Strážník je povinen bez zbytečného odkladu oznámit policii důvodné podezření, že byl spáchán trestný čin a podle povahy věci též zajistit místo trestného činu proti vstupu nepovolaných osob. Dále je povinen oznámit policii podezření, že byl spáchán přestupek, jehož objasňování jí přísluší podle zvláštních předpisů.3)

7) Strážník je povinen oznámit příslušnému orgánu podezření, že byl spáchán přestupek nebo jiný správní delikt, jehož projednávání patří do působnosti tohoto orgánu.

Čl. 6

  
Strážník není povinen provést zákrok k plnění úkolů podle tohoto zákona, jestliže

a)   je pod vlivem léků nebo jiných látek, které závažným způsobem snižují jeho schopnosti jednání

b) k jeho provedení nebyl odborně vyškolen ani vycvičen a povaha zákroku takové odborné vyškolení nebo vycvičení nevyžaduje

c) by jeho provedení bylo v rozporu s opatřeními policie nebo jiných ozbrojených bezpečnostních sborů.

Část III.

Oprávnění strážníků

Čl. 7

Strážník je oprávněn :

a) požadovat prokázání totožnosti

b) předvést osobu podezřelou ze spáchání přestupku nebo osobu,která odpovídá popisu osoby hledané policií nebo jinou osobu na žádost příslušného orgánu obce podle zvláštních předpisů 7)

c) odebrat zbraň u osoby, kterou předvádí nebo zadržuje 8)

d) zakázat vstup na určená místa

e) otevřít byt nebo jiný uzamčený prostor, je-li důvodná obava, že je ohrožen život nebo zdraví osoby anebo hrozí-li větší škoda na majetku

f) odejmout věc po předchozí marné výzvě k vydání věci, jestliže lze mít důvodně za to, že v řízení o přestupku může být vysloveno její propadnutí 9) nebo může být  zabrána 10)

g) použít technických prostředků k zabránění odjezdu vozidla, které bylo ponecháno na místě, kde je ponechání vozidla zakázáno zákazem vyplývajícím z místní úpravy silničního provozu, nebo stojí-li vozidlo na chodníku, kde to není povoleno, nebo je-li vozidlem proveden neoprávněný zábor veřejného prostranství a řidič se v blízkosti vozidla nezdržuje, za předpokladu splnění podmínek stanovených zákonem č. 67/1993 Sb., kterým se doplňuje zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii

h) po předchozí marné výzvě k vydání zbraně odebrat zbraň osobě na místě veřejně přístupném, je-li to nezbytné v zájmu ochrany veřejného pořádku, života a zdraví osob nebo bezpečnosti majetku a hrozí-li, že zbraně může být užito k násilí nebo pohrůžce násilím 11)
---------------------------------------------------
7) § 42 zákona č. 71/67 Sb., o správním řízení (správní řád)
8) § 76 odst. 2 trestního řádu
9) § 15 zákona ČNR č. 200/90 Sb., ve znění pozdějších předpisů
10)§ 18 zákona ČNR č. 200/90 Sb., ve znění pozdějších předpisů
11) zákon č. 163/1993 Sb., kterým se mění a doplňuje zákon ČNR č. 553/1991Sb., o obecní policii

Čl. 8

1) Prokázáním totožnosti se pro účely tohoto zákona rozumí zjištění jména, data narození a bydliště osoby.

2) Strážník je oprávněn vyzvat osobu, aby hodnověrným způsobem prokázala svoji totožnost

a) jde-li o osobu, vůči které provádí úkon k plnění úkolů obecní policie

b) jde-li o osobu podezřelou ze spáchání trestného činu nebo přestupku či jiného správního deliktu

c) jde-li o osobu, od níž bude třeba požadovat vysvětlení - část IV.

d) jde-li o osobu, která odpovídá popisu osoby hledané policií

3) Osoba je povinna výzvě podle odstavce 2 vyhovět.

                              Čl. 9

1) Jestliže to vyžaduje účinné zabezpečení plnění úkolů obecní policie, je strážník oprávněn přikázat každému, aby na nezbytně nutnou dobu nevstupoval na určená místa nebo se na nich nezdržoval.Každý je povinen příkazu strážníka uposlechnout.

2) Úkon podle odstavce 1 je strážník oprávněn provést též na žádost orgánu, který má obdobné oprávnění podle zvláštních předpisů. 12)
-------------------------------------------------
12) např. § 20 zákona ČNR č. 283/1991 Sb., o Policii ČR

Část IV.

Oprávnění požadovat vysvětlení

Čl. 10

1) Strážník je oprávněn požadovat potřebná vysvětlení od osoby, která může přispět k objasnění skutečnosti důležitých pro odhalení přestupku a jeho pachatele nebo jiného správního deliktu, jakož i ke zjištění skutečného stavu věci, a v případě potřeby  ji vyzvat, aby se ve stanovenou dobu dostavila na určené místo k sepsání zápisu o podaném vysvětlení.

2) Osoba je povinna výzvě podle odstavce 1 vyhovět.

3) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.

4) Vysvětlení nesmí být požadováno od osoby , která by jím porušila státem uloženou nebo státem uznanou  povinnost mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna.

5) Strážník je povinen osobu předem poučit o možnosti odepřít vysvětlení podle odstavců 3 a 4.

6) Kdo se dostaví na výzvu, má nárok na náhradu nutných výdajů a na náhradu ušlého výdělku ( dále jen "náhrada"). Náhradu poskytuje obec. Nárok na náhradu nemá ten, kdo se dostavil jen ve vlastním zájmu nebo pro své protiprávní jednání anebo ten, kdo má nárok na náhradu podle zvláštních předpisů. 13)

7) Nárok na náhradu podle odstavce 6 zaniká, jestliže jej osoba neuplatní do sedmi dnů ode dne, kdy se na výzvu podle odstavce 1 dostavila, o tom musí být osoba poučena.

8) Nevyhoví-li osoba bez dostatečné omluvy nebo bez závažných důvodů výzvě podle odstavce 1, může být k sepsání zápisu o podaném vysvětlení předvedena.

9) Zápis o podaném vysvětlení musí být  s osobou  sepsán bez zbytečného odkladu po jejím předvedení, po jeho sepsání strážník osobu propustí.

10) O předvedení  sepíše strážník úřední záznam.
--------------------------------------------------
13) § 124 odst. 1 a 2 Zákoníku práce

Část V.

Donucovací prostředky

Čl. 11

1) Donucovací prostředky jsou

a) hmaty, chvaty a kopy sebeobrany

b) slzotvorné prostředky

c) obušek

d) pouta

e) úder služební zbraní

f) hrozba služební zbraní

g) varovný výstřel ze služební zbraně

2) Donucovací prostředky je strážník oprávněn použít k ochraně bezpečnosti jiné osoby nebo své vlastní nebo majetku, k zabránění výtržnosti, rvačce nebo jinému jednání, jímž je vážně narušován veřejný pořádek, pouta smí však použít jen při předvedení osoby, která klade odpor, nebo při zadržení, donucovací prostředek podle odstavce 1 písm. e) je strážník oprávněn použít pouze, jestliže jsou splněny podmínku pro použití zbraně.

3) Přede použitím donucovacích prostředků je strážník povinen vyzvat osobu, proti které zakročuje, aby upustila od protiprávního jednání s výstrahou "jménem zákona", že bude použito donucovacích prostředků. To neplatí, je-li ohrožen jeho život nebo zdraví anebo život nebo zdraví jiné osoby a zákrok nesnese odkladu.

4) O tom, který z donucovacích prostředků použije, rozhoduje strážník podle konkrétní situace tak, aby dosáhl účelu sladovaného zákrokem, přitom použije takového donucovacího prostředku, který je nezbytně nutný k překonání odporu osoby, která se dopouští protiprávního jednání.

5) Strážník je povinen dbát, aby použitím donucovacích prostředků nezpůsobil osobě újmu zřejmě nepřiměřenou povaze a nebezpečnosti jejího protiprávního jednání.

Čl. 12

Donucovací prostředku, psa a služební zbraň nesmí strážník použít při zákroku proti těhotné ženě, osobě vysokého věku, osobě se zjevnou tělesnou vadou  nebo chorobou a osobě mladší 15 let, vyjma případů, kdy útok těchto osob bezprostředně ohrožuje život a zdraví strážníka nebo jiné osoby nebo hrozí větší škoda na majetku a nebezpečí nelze odvrátit jinak.

Část VI.

Závěrečná ustanovení

Čl. 13

1) Stejnokroj strážníků MP se skládá z košile, kalhot, bundy, čepice se štítkem, vše v barvě černé. Pro ženy sukně a klobouk barvy hnědé. Na levém nadloktí je znak města Bystřice pod Hostýnem s nápisem "Městská policie Bystřice pod Hostýnem", na pravé straně hrudi je odznak městské policie a identifikační číslo strážníka.

2) Strážníci se ve své činnosti řídí zákonem České národní rady č. 553/1991 Sb., o obecní policii ve znění pozdějších změn a doplňků a dalšími právními normami.

3) Sídlo městské policie je v objektu zámku.

4) Touto vyhláškou se ruší vyhláška města Bystřice pod Hostýnem č. 3/92 schválená dne 15. 4. 1992 o zřízení Městské policie v Bystřici pod Hostýnem včetně jejích pozdějších změn a doplňků schválených 30. 11. 1993, 26. 1. 1994 a 22. 4. 1999.

5) Schváleno městským zastupitelstvem dne 6. 10. 1999.

6) Vyhlášeno dne 20. 10. 1999.

7) Tato vyhláška nabývá účinnosti patnáctým dnem následujícím po dni vyhlášení.



Design By Macik