ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kultura a umění

Kultura a umění má v Bystřici pod Hostýnem své pevné místo. Dnes již tradiční kulturní akce jako jsou například "Bystřické zámecké slavnosti" nebo folklórní festival "Na rynku v Bystřici", ujišťují každoročně nejen očany města, ale i jeho náštěvníky o tom, že Bystřice i když malá rozlohou, může žít skutečně bohatým kulturním životem.

Společenský život města obohacují také pravidelné plesy, dětské karnevaly a koncerty populární, folkové ale i alternativní hudby, které se konají v nově zrekonstruovaných prostorách Společenského domu Sušil.

V Bystřici p. H. působí rovněž dvě pěvecká tělesa - smíšený pěvecký sbor Tregler a dětský pěvecký sbor Vrabčáci při ZŠ T. G. Masaryka. Jejich pravidelné koncerty zpestřují kulturní život města a jsou jeho neodmyslitelnou součástí. O kulturní život ve městě se starají také členové Bystřického kulturního nadačního fondu (BKNF). Toto sdružení pořádá například pravidelné Zámecké koncerty, převážně v sále bystřického zámku, které jsou zaměřeny na  vážnou a duchovní hudbu. 



Design By Macik