Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



V divadle Krabat

V naší výuce občas využíváme loutkové divadlo, které má mezi dětmi velkou oblibu. Děti rády vnímají práci s marionetami.
Originální zábavu pro děti, ale i celou rodinu, nabízí v našem městě výtvarník Karel Krabat ve svém divadélku v ulici Za drahou blízko vlakového nádraží.


Nedávno se naše děti se svými učiteli vypravily na pohádku O kupci Markovi. Při představení většina dětí skoro ani nedýchala nadšením. A když se zatáhla opona loutkového divadélka při dalším dějství, slyšeli jsme tiché vzdechy a otázky, zda je již konec. A opět spokojený nádech, když představení dále pokračovalo.


Loutkoherci byli jen dva, nadšení lidé, samotné divadlo vzniklo díky malíři Karlu Krabatovi, který byl od dětství kouzlem divadélka zasažen. Loutky se neumějí tvářit, ale své pocity předvádějí pohybem. Myslím, že je to i určitá forma arteterapie.
 Po skončení divadélka si děti mohly vyzkoušet s panem Krabatem, jak se vodí loutky. Podle zájmu našich diváků, úsměvů a nadšených reakcí všech návštěvníků byla akce velmi úspěšná. Radost přinesla nejen dětem, ale i dospělým.


Děkujeme za pozvání a za výborný nápad na divadélko pro děti z našeho města i širokého okolí a také děkujeme příjemnému panu Krabatovi a jeho kolegyni, že jsme v tomto roce mohli být mezi prvními návštěvníky.

Mgr. Dagmar Míčková, kolegové a děti ze školy Pod Dubíčkem



Design By Macik