ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Minigolfistka Alena Doleželová mistryní Evropy

V Ostravě bylo ve dnech 5. až 8. srpna uspořádáno mistrovství Evropy juniorů v minigolfu v soutěžích jednotlivců a družstev. Zúčastnilo se ho celkem 79 golfistů a golfistek z jedenácti zemí. V osmičlenné reprezentační sestavě družstva České republiky startovali tři hráči 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Na výborné připraveném hřišti s eternitovými drahami probíhaly tři dny soutěže jednotlivců a družstev ve hře na rány, čtvrtý den se soutěžilo ve hře na jamky, tj. k. o. systémem. Z bystřické trojice reprezentantů byla nejúspěšnější Alena Doleželová, která ve třídenních bojích zahrála 253 úderů. V rozstřelu s Němkou Maike Hauptovou o 1. místo byla úspěšná, v soutěži juniorek zvítězila a stala se mistryní Evropy. Navázala tím na svou klubovou spoluhráčku Karolínu Jandovou, která se mistryní Evropy stala v roce 2013 v portugalském Portelu ve hře na jamky.


Z dvojice bystřických juniorů byl úspěšnější Michael Čižmár, který na dvanáct okruhů zahrál 248 úderů a obsadil pěkné 9. místo. Matěj Novák obsadil 22. místo. I v této soutěži bylo Česko úspěšné. Zasloužil se o to Ondřej Škaloud z GC Rakovník, který zahrál 240 úderů a po úspěšném rozstřelu vybojoval titul mistra Evropy.


Skvělé bylo také družstvo juniorů ČR. Ve dvoudenní soutěži zahrálo 994 úderů, což znamenalo prvenství a titul mistrů Evropy s náskokem pěti úderů před Německem. O tento triumf se zasloužili také oba bystřičtí junioři.

Čtvrtý den se bojovalo o dva zbývající tituly k. o. systémem. Startovalo 32 nejlepších hráčů. Michael Čižmár neuspěl již v prvním kole a obsadil tak 17.–32. místo. Matěj Novák postoupil do druhého i do třetího kola, kde získal pěkné 5.–8. místo.
Do soutěže juniorek postoupilo 16 nejlepších hráček. Alena Doleželová se probojovala do druhého i třetího kola mezi čtyři nejlepší minigolfistky. Nakonec neuspěla v boji o bronz a skončila na čtvrtém místě.


Podobně jako na loňském mistrovství světa juniorů ve finském Lahti, i na letošním mistrovství Evropy juniorů v Ostravě byla Alena Doleželová jedinou reprezentantkou České republiky. Ostatní kandidátky juniorské reprezentace totiž v posledních dvou sezonách nedosahovaly výkonnosti, která by je ke startu opravňovala. Trenér loňské reprezentace Radek Doležel z MGC Holešov a trenér letošní reprezentace Milan Lipman z SK Tempo Praha tak shodně tyto mladé hráčky nenominovali. Družstvo juniorek se tedy vrcholných mezinárodních turnajů neúčastnilo.


Česko bylo s třemi tituly mistrů Evropy nejúspěšnější zemí na kontinentálním šampionátu. Německo vybojovalo dva tituly a Švédsko jeden. Na přípravě velmi kvalitního ostravského hřiště se podílel i hráč bystřického klubu Vladimír Sedláček.
Vlastimil Doležel

 

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani//11265925921-minigolf/415232404001008-me-junioru-2015/ 



Design By Macik