ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Sport

Sport je spjat s Bystřicí pod Hostýnem již od nepaměti. Bystřičtí sportovci jsou úspěšní v mnoha sportovních odvětvích, například v odbíjené, tenise, stolním tenise, badmintonu, kulturistice či sportovní gymnastice. O současnosti a výsledcích našich sportovců v těchto i výše uvedených odvětvích pravidelně informujeme ve Zpravodaji města Bystřice pod Hostýnem.

 Sportovní oddíly

Odkazy se otvírají do nového okna

FLORBALL

Zásobování Florball Team
http://zasobovani-florbal.wz.cz

Tisko Lázně
http://www.tiskoflorbal.wz.cz

   
FOTBAL

Fotbalový klub - FK Bystřice pod Hostýnem
http://fkbph.webnode.cz/

Mladší žáci
http://www.fkbph.cz/

   
HÁZENÁ Oficiální stránky klubu ( http://hazenabph.wz.cz )
   
KARATE Oddil tradičního Karate při TJ Bystřice pod Hostýnem
http://karatebph.wz.cz
   
KULTURISTIKA Klub silového trojboje a kulturistiky TJ Zekon BpH
http://www.sweb.cz/tjzekon
   
KYNOLOGIE

Kynologický klub

www.kynologklubbph.estranky.cz

   
MINIGOLF

1. Dráhový Golf Club Bystřice pod Hostýnem

klubové stránky ( http://www.1dgcbph.cmgs.cz )

vše o minigolfu v ČR ( http://www.minigolfsport.cz )

oficiální stránky ČMGS ( http://www.cmgs.cz )

minigolfové kluby v ČR ( http://kluby.cmgs.cz )

   
SQUASH oficiální stránka majitele squash centra ( http://squash.bph.cz )
   
STOLNÍ TENIS

Oddíl stolního tenisu - http://bystricky-pinec.wz.cz

Asociace stolního tenisu - tabulky, výsledky

   
TENIS

Tenisový klub
http://www.tenisbph.cz

   
OREL JEDNOTA

Oficiální stránky jednoty - http://orel.cz

Běh na Hostýn - http://www.behnasvatyhostyn.cz

   
VOLEJBAL

Bystřická volejbalová liga - http://sweb.cz/bvl.bph

   
LYŽOVÁNÍ

Nejstarší záznamy o lyžování v Hostýnských vrších se datují rokem 1923, kdy byl položen základ organizovaného lyžování. V té době byl střediskem lyžování Hostýn. Až koncem 20.let objevil tehdejší starosta města zapadlou paseku na vrchu Tesák (727 m.n.m.). Tak se zrodila myšlenka postavit zde první turistickou chatu. Tesáku jako lyžařského střediska se začalo využívat po roce 1930. Sjezdovky v okolí Bystřice p.H. jsou dlouhé od 400 do 1500 m, u mnoha z nich jsou lyžařské vleky. Milovníci běžeckého lyžování zde naleznou několik desítek kilometrů běžeckých stop.

Lyžařská střediska

TESÁK ( http://www.tjchvalcov.com )

Zimní středisko Tesák je nejvýše položené lyžařské středisko Hostýnských vrchů, s nadmořskou výškou sjezdovek až 750 m n.m. Bez nadsádky můžeme říci, že Tesák je největší lyžařské středisko Hostýnských vrchů. Je také zároveň ideálním nástupním místem na hřebenové cesty. V místě střediska je udržované parkoviště pro 300 aut.

Dva sjezdové areály jsou vzdálené okolo 500 metrů od parkoviště. Lokalita Cvičná louka je vhodná pro méně vyspělou klientelu. Druhý areál Kyčera se dvěma středně náročnými sjezdovkami obsluhuje jeden vlek délky 700 m. V obou areálech je také jeden dětský vlek. Celková přepravní kapacita všech vleků je 2000 osob za hodinu.

Většina lyžařů běžkařů směřuje po hřebenových cestách přes Kyčeru buď na Hostýn, nebo opačným směrem na Troják. Měně navštěvované jsou trasy v okolí Černavy, Kelčského Javorníku a Rajnochovic. Zde je možné si vybrat méně náročné trasy v délce 5 - 10 km až po trasy 30 - 40 km. Některé trasy jsou upravovány.

Další služby:

V místě je několik restauraci a rekreačních středisek s možností ubytování. Celkové ubytovací kapacity jsou cca 500 lůžek. Další rekreační středisko ve vždálenosti 1 km má kapacitu 200 lůžek. Podrobnosti jsou na stránce o ubytovaní a stravování. Na Cvičné louce je možnost občerstvení v bufetu.

 

TROJÁK ( http://www.trojak.net )

Hostýnské vrchy patří k frekventovaným oblastem sjezdového i běžeckého lyžování, zimní turistiky, rekreace a jiných pohybových aktivit. Lyžařské středisko Troják (583 m.n.m) leží ve stejnojmenném sedle na hranicích okresů Kroměříž, Vsetín a Zlín.

Od poloviny prosince do poloviny března má zpravidla dobré sněhové podmínky. Tři lyžařské vleky Tatrapoma a jeden dětský vlek jsou od hlavní komunikace vzdáleny jen několik desítek metrů.

U příjezdové komunikace je velké parkoviště pro 10 autobusů a 100 osobních automobilů. Je po celou zimní sezonu upravováno a zákazníci střediska zde mohou parkovat ZDARMA!

4 lyžařské vleky mají kapacitu 1800 osob za hodinu. Lyžařské středisko svými terény uspokojí rodiny s dětmi, lyžaře začátečníky i pokročilé lyžaře. Lyžařský prostor hřebene na Trojáku umožní návštěvníkům také možnost běžeckého lyžování. Lyžařské stopy jsou vedeny oběma směry po hřebenu na Tesák, Tři kameny, Hostýn až do Bystřice p.H. Na opačnou stranu na Bludný, Čečetkov, Lazy až do Valašského Meziříčí.

Celé zázemí pro sportovce a rekreanty je doplňováno stravovacími i ubytovacími kapacitami. Hotel Troják a Hostinec Troják jsou vzdáleny od hlavní komunikace a parkoviště jen několik desítek metrů.

   
CYKLOTURISTIKA Cykloturistika má v Hostýnských vrších velkou tradici. Vždyť zde byl už roku 1885 založen Cyklistický spolek, první svého druhu na Moravě. V dnešní době najdete v Hostýnských vrších několik nově značených cyklo-turistických tras a konají se zde i cyklistické závody horských kol.
   
ZRTV

Oddíl rrekreačního sportu Bystřice pod Hostýnem

http://zrtv.ic.cz/

 

 



Design By Macik