Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Naše vítězství aneb Do třetice všeho nejlepšího

Na začátku června jsme se my kluci ze starší přípravky fotbalového klubu Bystřice pod Hostýnem zúčastnili 8. ročníku soutěže E.ON JUNIOR cup, největšího postupového turnaje fotbalistů do 10 let v ČR. K naší fotbalové partičce přidal pan trenér ještě Martina Ulrycha a Jakuba Maťu z mladší přípravky. Turnaje máme rádi, je to zpestření mezi tréninky a zápasy, a ještě poznáme nové fotbalové týmy a kamarády.


E.ON CUPu jsme se jako tým zúčastnili už potřetí. Poprvé a podruhé jsme sbírali zkušenosti, zato letos jsme slavili velký úspěch. Letošního turnaje se zúčastnilo 12 družstev – Slavkov u Brna, Hulín, Holešov, Rousínov, Chropyně, Chvalčov, Vyškov, Kroměříž, Kroměříž B, Bučovice, Bohdalice a my. Zápasy ve skupině jsme pětkrát vyhráli a jednou remizovali 0:0. Nedostali jsme ani jednu branku. Důsledně jsme plnili pokyny a přání pana trenéra, hlavně to nejdůležitější, které znělo: – Nechci vidět útočníka před naší brankou. – Poslouchali jsme na 100 % jako vždycky, protože trenér a maminka se poslouchat musí. Postoupili jsme do semifinále, kde jsme se setkali s klukama z Hulína. Výhra 10:0 nás pak posunula do finále. Tam nás už čekala Kroměříž. Hráli jsme před tribunou plnou fanoušků Kroměříže, ale i naši rodiče, babičky, dědečci a ostatní fanoušci byli slyšet a prožívali náš velký zápas s námi. Věděli jsme, že případná výhra nás posune do velkého finále E.ON cupu do Prahy.


Své bílé dresy jsme vyměnili za nové černé. Ty jsme dostali od pořadatelů za postup do finále. V šatně nám mazali nohy a masírovali svaly, protože jsme byli za celý den už dost unavení. Hlavní pokyn byl nepustit útočníka Kroměříže před našeho brankáře. V prvním poločasu jsme dostali první a jedinou branku. Pak jsme sebrali všechny síly a vyrovnali na 1:1. A pak jsme střelili vítězný gól! O přestávce v šatně někdo z kluků prohlásil, že už slyší houkat mašinku, která nás poveze do Prahy na finále. A tak jsme do toho dali všechno a výhru jsme udrželi.


Nevěřil jsem tomu, ale byla to pravda – vyhráli jsme. Maminka s babičkou měly v očích slzy. Ale ještě nebyl všemu konec a veliké překvapení nás stále ještě čekalo při závěrečném vyhlášení vítězů. Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen náš Radim Machala, který svým výkonem 21 branek vstoupil do historie  osmi ročníků E.ON cupu. A pak oznámili, že nejlepším hráčem turnaje oceněným všemi dvanácti trenéry se stal obránce Jan Žiška… Nemohl jsem tomu uvěřit – vyhrál jsem účast na letní fotbalové škole Petra Čecha! Bude nás tam 14 nejlepších hráčů ze všech čtrnácti oblastních kol. Už se těším! Všechno to ale není jenom moje zásluha – jsme tým, a tak děkuji všem – Vojtovi Navrátilovi, Danielu Nezhybovi, Petru Křížkovi, Radimu Machalovi, Michalu Fraňkovi, Patriku Pařilovi, Maxi Macháčovi, Jáchymu Šípovi, Jakubu Maťovi, a Martinu Ulrychovi. V naší přípravce ještě hrají: Jiří Burda, Pavel Machač, Dominik Kocman a Tomáš Semaník.. Jsou to dobří kámoši a dobří hráči FK Bystřice pod Hostýnem. Jsou ale o rok starší a nemohli se turnaje zúčastnit


Na závěr chci moc poděkovat našim trenérům Petru Křížkovi a Marku Šípovi. A také rodičům, kteří nás podporují a pilně nás vozí na tréninky a zápasy. Bez nich bychom nebyli tam, kde jsme.


Za starší přípravku FK Bystřice pod Hostýnem 
Jan Žiška, kapitán týmu   



Design By Macik