Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřický minigolf sklízel úspěchy i v září

Hráči a hráčky 1. DGC Bystřice pod Hostýnem zazářili na třech turnajích pořádaných na půdě MGC Olomouc.
Osmého OPEN turnaje – oblastního turnaje jednotlivců pro oblast Morava-sever se 10. září zúčastnilo celkem 58 sportovců, z nich 8 reprezentovalo 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Bystřické hráčky dokázaly zvítězit ve třech ženských soutěžích. V kategorii juniorek dosáhla na zlato Karolina Jandová s 88 údery, Lucie Pavelková byla s 94 údery hned druhá. Lenka Doleželová zvítězila s 89 údery v kategorii žen. První místo v kategorii žákyň pak obsadila Alena Doleželová. Zlatá medaile v kategorii mužů putovala také do Bystřice – získal ji Zdeněk Macháček.


Devátý OPEN turnaj pro oblast Morava-sever se konal 11. září. Mezi 42 účastníky bylo pět zástupců bystřického klubu. V soutěži mužů opět bodoval Zdeněk Macháček, který zahrál výborných 84 úderů a bezpečně zvítězil. Jako jediný z účastníků turnaje dokázal hrát bezchybně, když ve čtvrtém a posledním okruhu zahrál  skvělých 18 úderů. M. Mlčoch zahrál 91 úderů  po úspěšném rozstřelu vybojoval 3. místo. V kategorii juniorek zvítězila L. Pavelková těsně před K. Jandovou.


Dne 18. září 2011 se konal 5. Grand Prix – celostátní turnaj jednotlivců. Šestý a poslední z vrcholů letošní golfové sezony přilákal do Olomouce 81 hráčů a hráček, z nichž deset reprezentovalo bystřický minigolfový klub. V soutěži žen tentokrát excelovala Silvie Švehlíková, s 91 údery zvítězila. V kategorii juniorek dosáhla nejvýše K. Jandová, která zahrála 92 úderů, druhé místo patřilo L. Pavelkové. V kategorii žáků spolehlivě zvítězil náš Matěj Novák se 102 údery. Ve velmi kvalitní a početné soutěži mužů byl z bystřické pětice nejúspěšnější Ondřej Mlčoch, který zahrál 91 úderů a obsadil 13. místo.  


Současně byla 1. kolem zahájena sezona 2011–2012 v extralize družstev všech kategorií. V soutěži smíšených družstev zahrál tým 1. DGC Bystřice pod Hostýnem v sestavě O. Mlčoch, M. Krecl, B. Sedláček, J. Dvořák a M. Mlčoch 477 úderů a obsadil až 7. dělené místo s SK Adara Trnava ze šesti přemožiteli: 1. GC 85 Rakovník (449), 2.–3. MGC Olomouc a SK Tempo Praha (oba 450), 4. MGC Jedovnice (462), 5. MGC Hradečtí Orli (465) a 6. MGC 90 Brno (473 úderů). v bystřickém družstvu citelně chyběl nemocný Z. Macháček, vítěz obou předchozích oblastních turnajů. Ostatním bystřickým družstvům se však dařilo. V soutěži žen zahrálo trio Švehlíková, Jandová, Kouřilová 281 úderů a jednoznačně zvítězilo před MGC Olomouc (308) a MGC 90 Brno, úřadujícím mistrem ČR. V soutěži juniorů zahrála naše trojice Jandová, Pavelková, Novák 291 úderů a vybojovala 2. místo za MGC Olomouc (270) a před MGC Hradečtí Orli (293 úderů).


Bystřické minigolfistky se na přelomu září a října zúčastní poháru mistrů evropských zemí družstev v italském Vergiate.
            VlD



Design By Macik