Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Servis knihovny
A máme tady duben. V tomto měsíci jest obyčejně mnoho silných větrů, nato hned sníh, déšť, kroupy, slunečnost, a protož tak stále proměnitelné povětří, že se sotva v celém roku takové nalézá. Ovšem s dobrou knihou si na nás ani aprílové počasí nepřijde. Z novinek v knihovním fondu našim čtenářům nabízíme:

Beletrie
DeLillo, D.: Cosmopolis. Vynikající román jednoho z klíčových amerických spisovatelů současnosti. Sonda do duše megapolisu stejně jako do psychiky člověka, který je zvyklý utrácet během vteřiny miliony.
Hnízdil, J.: Mým marodům. S vtipem, elegancí a humorem napsaná kniha, ať už je řeč o záludnostech úzce odborných, nebo o věcech obecnějšího dosahu, o lékařství, o sportu či o politice.
Chauvel, P.: Apač, který chtěl být orlem. Příběh pozoruhodného přátelství s Apačem jménem Sky Eyes, které se zrodilo ve vietnamské válce.
Mlynářová, M.: Kdo nehřeší, nežije. Autorka má v úmyslu své čtenáře hlavně pobavit, ale daří se jí i ubezpečit bezradné rodiče, že jejich problémový potomek nemusí ani zdaleka patřit mezi ty nezvladatelné.
Whitton, H.: Císařova hvězda. Rudolf II. Na barvitém pozadí rudolfínské Prahy a císařského dvora se odehrává vášnivý příběh Rudolfovy jediné životní lásky, krásné Kateřiny Stradové.

 

Naučná literatura
Cooper, R.: Rozsudek: Trest smrti a 10 let. Pozoruhodný a poutavý příběh líčí, jak člověk dokáže přežít roky soustavných výslechů a samovazby díky duchapřítomnosti a sebekázni.
Novák, T.: Péče o dítě po rozvodu a její úskalí. Kniha se snaží účinně poradit, jak zvládnout obtížnou životní zkoušku, umět důstojně prohrát a nenechat kolem sebe spálenou zemi a zneurotizované potomky.
Richard, P.: Jako ryba bez vody. Francouzský herec Pierre Richard prvně předkládá čtenářům své vzpomínky a dosud neznámé „historky z natáčení“.
Scholle, H.: Ekonomické a finanční řízení pro neekonomy. Kniha srozumitelně a na mnoha ilustrativních příkladech osvětluje základní ekonomické kategorie tak, aby nové poznatky byly přímo využitelné v praxi.
Šnajdrová, H.: Bezbariérové stavby. Kniha popisuje dispoziční a technická řešení úprav včetně přístupů, chodníků, vstupů, výtahů, hygienických zařízení a veřejných ploch.


Knihy pro děti
Armani, C.: Loutky z ponožek. Myslíte si, že loutky mohou být jen složité a z drahých materiálů? Ale kdepak. V knize najdete jednoduché návody na 25 krásných loutek.
Brycz, P.: Kouzelný svět Gabriely. Bryczovo povídání o mluvících věcech je krásnou ukázkou toho, že text, který je pro děti čtivý a zábavný, může být zároveň textem vysoké kvality.
Brezina, T.: Expedice Kolumbus. Poklad Černého žraloka. Pomoz Tinovi a Miki vypátrat drahocenný poklad, který je může zachránit. Vyprav se s nimi na vzdálený ostrov a nahlédni i do podmořského světa.
Hämmerle, S.: Školka – místo, které znám. Seznamte se s tím, jak to chodí ve školce. Pomohou vám pěkné obrázky, jednoduchý příběh, se kterým se děti mohou ztotožnit i řada úkolů, které mohou v knize plnit
Lamprell, K.: Londýn – vše, co chceš vědět. Nová série otvírá svět zajímavých příběhů a fascinujících faktů o lidech, místech, dějinách a kultuře nejzajímavějších měst světa.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz     JaRo



Design By Macik