Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Z jednání městského zastupitelstva

Zastupitelstvo města Bystřice pod Hostýnem se sešlo ke svému pravidelnému zasedání dne 12. března 2012.
V úvodu zastupitelé vyslechli zprávu o činnosti městské policie za rok 2011 doplněnou obrazovou prezentací. Velitel městské policie Radek Sigmund seznámil zastupitele s výsledky práce policie za uplynulý rok a upozornil na některé její aktivity i výjimečné zásahy. Připomněl, že strážníci městské policie Miloš Rozkošný a Ivo Šenovský byli za rychlou a rozhodnou akci při záchraně dvou mladíků z hořícího automobilu po nehodně v Bystřici pod Hostýnem v prosinci 2011 nominováni na cenu Salvator udělovanou Zlínským krajem za mimořádné činy v oblasti ochrany života, zdraví, majetku a bezpečnosti obyvatel.


Ekonomka města Ing. Eva Šillerová předložila zastupitelům návrh na přijetí překlenovacího úvěru, který by město použilo jako rezervu pro případ časového nesouladu mezi výdaji a příjmy. Úvěr ve výši 8.500.000 Kč nebude zahrnut do městského rozpočtu a poslouží při nečekaném výpadku příjmů, zejména při snížení daňových výnosů, aby nemusely být zastaveny probíhající projekty dotované Evropskou unií, které jsou před dokončením, například stavba přestupního terminálu. Zastupitelé přijetí překlenovacího úvěru schválili většinou hlasů, dva se zdrželi hlasování.


O průběhu grantového řízení pro rok 2012 informovala místostarostka města Mgr. Vladislava Bělíková. Jak uvedla, v letošním roce bylo podáno celkem 71 žádostí o grant, celková výše požadovaných prostředků dosáhla částky 3.256.800 Kč. V grantovém fondu je pro letošní rok k dispozici 1.200.000 Kč. Grantová komise jednala v únoru i březnu, kontrolní výbor však v případě pěti žadatelů zjistil nedostatky a vyzval je, aby dodali chybějící doklady. Výsledky jednání grantové komise proto zatím nemohly být předloženy městské radě, a tedy ani zastupitelstvu města. Zastupitelé se dohodli, že do konce letošního roku schválí změny v grantové směrnici týkající se kompetencí grantové komise a kontrolního výboru. V závěru tohoto bodu jednání byla také zmíněna nepřímá pomoc, již poskytuje město místním mládežnickým sportovním oddílům a zájmovým skupinám v podobě bezplatného užívání sportovní haly ve Společenském domě Sušil. V roce 2011 halu využívali tenisté, oddíly TJ Bystřice pod Hostýnem, Sokol, biatlonisté, fotbalisté, Středisko volného času Včelín, mažoretky, folklórní soubory Rusava i Malá Rusava, Píšťaličky i Turistický oddíl mládeže PAWNEE. Celková výše skryté dotace města pro rok 2011 je 712.895 Kč. 


Podklady k návrhům nového územního plánu předložila zastupitelům v dalším bodě jednání vedoucí odboru územního plánování a stavebního řádu Ing. Ludmila Dostálová. Do nového územního plánu města, který vznikne k 30. 11. 2012 a bude v platnosti od června 2013, budou zahrnuty také místní části Bystřice pod Hostýnem. Jak uvedla Ing. Dostálová, občané podali celkem 21 žádostí na změny v územním plánu, které se týkají 15 lokalit na území města a místních částí.
            

msch



Design By Macik