Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nadaní žáci ve škole

str. 25


Snad všichni rodiče  přejí svým dětem v životě úspěch. Vštěpují jim, že pokud se budou ve škole dobře učit, budou jejich šance na uplatnění v životě větší.

Někomu dělá učení problémy, někomu nevadí, někomu dělá naopak radost. Mezi ty poslední jmenované patří nadaní žáci. Jsou to děti, které učení baví, jsou aktivní ve vyučování, mají spoustu vědomostí a znalostí, zajímají se o dění kolem sebe. Učit takové žáky je velká radost i výzva. Výuka musí být pestrá a zajímavá. Učitelé střídají různé formy práce, používají nejmodernější vyučovací metody, střídají činnosti a pracují s velkým množstvím didaktických pomůcek.

Velmi oblíbená a přínosná je pravidelná výuka na počítačích už od nejnižších ročníků. Žáci se zdokonalují nejen v probíraném učivu, ale i v práci na počítači. Další zajímavou a náročnou formou výuky je projektové vyučování. Prolíná všemi předměty, rozvíjí mezipředmětové vztahy a podporuje dlouhodobý zájem dětí  o dané téma. Dává žákům možnost pracovat s odbornou literaturou, internetem i informacemi z médií.

V pátek 27. 11. se pedagogové naší školy zúčastnili Interaktivní dílny pro učitele ZŠ ve Zlíně – Malenovicích, kde paní učitelka Mgr. Ivana Pagáčová prezentovala práci našich pedagogů s nadanými žáky. Dílny se zúčastnila kromě jiných odborníků také průkopnice práce s nadanými žáky na Slovensku PhDr. Jolana Laznibatová,CSc. Taková setkání jsou velmi přínosná pro všechny, kteří se věnují dětem se zájmem o všechno kolem sebe.                                     

Mgr. Olga Blažková
Mgr. Ivana Pagáčová
ZŠ Bratrství Čechů a Slováků



Design By Macik