Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Dělat, co nás těší aneb Sláva Včelínu!

Bystřické Středisko volného času Včelín ukončilo 8. června školní rok. Včelínská akademie představila ve dvouhodinovém programu své nejatraktivnější kroužky a ty, kteří v nich pracují. Děti měly pod vedením svých lektorů poprvé možnost předvést, co se za rok naučily. Malovaly, tancovaly, sportovaly a činily se ve třiceti čtyřech kroužcích. „SVČ Včelín funguje už rok a půl. Letos jsme evidovali 356 dětí. Středisko ale nabízí zájmové aktivity všem věkovým skupinám, tedy i dospělým. Snažíme se, aby bystřická veřejnost trávila svůj volný čas aktivně,“ zahájila přehlídku ředitelka SVČ Dana Nováková.


Hlediště povzbuzovalo nejmenší tanečníky při tanci oslavujícím úspěšnou loveckou výpravu na plyšového hada, fotbalisté benjamínci ukázali, jak se kope slalom a dělá hlavička, zatímco provedli nábor do oddílu, došlo i na zpěvy a tanečky v angličtině nebo prezentaci fotografického kroužku, vystoupili větší i menší tanečníci a tanečnice, nejhojněji ve stylu street dance a hip-hop. Lukostřelci během několikaminutové prezentace na jevišti s přehledem skolili gumového muflona, a nebylo divu, když mají ve svých řadách i mistra republiky. Svou ušlechtilou mánii představili prostřednictvím vedoucího Rostislava Klementa také závodníci s modely na dálkové ovládání. Akademii doprovázela prodejní výstava výtvorů klubu ručních prací.


Několikrát během přehlídky zazněla myšlenka, v níž je skryto vše, co činí Včelín prospěšným a blahodárným pro město a jeho malé i velké obyvatele – každému totiž dává možnost, aby se zabýval tím, co ho těší, a rozvíjel své skryté vlohy, i kdyby o nich ostatní třeba nebyli přesvědčeni. Tady nezáleží na míře talentu, na věku, na postavě, nejde o to být nejlepší z nejlepších. Některé maminky při včelínské akademii s radostí zjistily, že jsou nenávratně pryč doby, kdy baculatou holčičku milující tanec zaháněli ve školce do kouta slovy: „Ty ne, ty jsi moc těžká!“ Aj, nastaly našim dětem zlaté časy! Sláva Včelínu.


Včelín uzavřel úspěšný školní rok – uzavřít brány se však o prázdninách nechystá. Pro děti jsou připraveny příměstské tábory s angličtinou, moderními tanci a cestováním po mapě. A co teprve v září…
                                                                                                                                                                                     msch



Design By Macik