Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Druhé veřejné setkání ke komunitnímu plánování sociálních služeb (KPSS)

 

- bez popisu -- bez popisu -

V zaplněném sále Společenského domu Sušil se 19. června 2012 konalo druhé veřejné setkání s občany. Centrum pro komunitní práci východní Morava a město Bystřice pod Hostýnem pozvaly zadavatele, poskytovatele i uživatele sociálních služeb, aby informovali veřejnost, jak vzájemně pokročili při tvorbě místní sociální politiky.

„Od prvního veřejného setkání uplynula téměř tři léta. Tehdy jsme přednesli příklady dobré praxe z jiných měst, dnes už se Bystřice může sama pochlubit příkladnou zkušeností, “ přivítala účastníky projektová manažerka Gabriela Fellingerová. Řeč byla především o vydařené akci Projedeme město s vozíčkářem, která se pro velký zájem konala dvakrát.


O akci podrobně informovala Tereza Hnilová, vedoucí pracovní skupiny pro handicapované. Šárka Jelínková, představitelka pracovní skupiny seniorů a současná ředitelka Centra pro seniory Zahrada, informovala o současné situaci v centru, které začne fungovat od září letošního roku, aby postupně přijímalo klienty a v plném provozu bylo od ledna 2013. Třetí pracovní skupinu pro rodinu, děti a mládež zastupuje Eva Mikešková, která do procesu zapojila žáky bystřických škol. Děti vytvářely logo KPSS, které bude následně využíváno ve všech oficiálních dokumentech souvisejících s komunitním plánováním města Bystřice pod Hostýnem. Veřejné hlasování vyhrál návrh jedenáctileté Michaely Vriašťákové ze ZUŠ. Cenu převzala také autorka samolepky Sem můžu Martina Janečková ze ZŠ Bratrství.


V programu vystoupil Sboreček při ZŠ T. G. Masaryka, děti ze StonoŠky a chlapci z dětského domova na závěr vybubnovali vítěze soutěže o nejlepší logo. Poskytovatelé sociálních služeb představovali své služby na informačních panelech. Prostor pro diskusi využili představitelé zájmových skupin jako aktivního klubu Třetí věk či turisté. Další kroky řídícího týmu KPSS povedou k sestavení Katalogu poskytovatelů sociálních služeb pro ORP Bystřice pod Hostýnem, a především k vytvoření Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb. „Stále vítáme nové zájemce o spolupráci v jednotlivých skupinách a věříme, že společně naplánujeme takové služby, jaké skutečně chceme a potřebujeme, “ zakončila setkání Gabriela Fellingerová.

 

Projekt: „Zavedení procesů plánování dostupnosti sociálních služeb v ORP Bystřice pod Hostýnem“, reg. č. CZ.1.04/3.1.03/65.00015
Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.



Design By Macik