Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kopaná

Krátké hodnocení sezóny mužů hrající krajský přebor


Po podzimní části sezony 2011/2012 skončilo mužstvo na 12. místě s 15 body a bylo ohroženo sestupem. Do jarní části jsme pak už vstoupili s dvěma kmenovými hráči, kteří se vrátili z hostování –  Z. Matějka a M. Dostál. Počáteční zápasy jarní části nám vyšly velmi dobře, a jestliže jsme prohráli, pak to bylo většinou v posledních minutách, jako třeba v jednom utkání domácím, kde jsme inkasovali až v poslední minutě zápasu. Celkově sezona vyšla a na tento úspěch by mužstvo a vedení chtělo navázat. Kádr by měl zůstat pohromadě a vhodně doplněn důstojně vkročit do nové sezony. 

Nová sezona

Pro novou sezonu 2012/13 došlo v hráčském kádru ke změnám hlavně v kolonce příchodů. Hostovat z Kelče přichází Radim Minář, který u nás hrál třetí ligu. Z hostování  v Otrokovicích se vrací Dušan Zapletal a hostujícím nováčkem v bystřické kabině bude útočník Marek Suchánek z Horní Moštěnice. Kádr tedy výrazně posílil a už v přípravě byla vidět změna. Snad tomu tak bude i v mistrovských bojích.
Kádr mužů Bystřice pod Hostýnem: brankář – Trochta V.,  obrana – Zezulka J.,  Tureček M., Šenovský J., Minář R., Zvirinský T.  Záloha: Třasoň M., Šindelek D., Dostál M., Matějka Z., Zapletal D., Sadil R. Kušík M. Útok: Krajcar D., Kotas J., Suchánek M. Trenérem týmu zůstává Pavel Pumprla.                                    

11. 8. Bystřice pod Hostýnem, muži  – Luhačovice 1: 0  (0:0),  branka – Sadil
První zápas nové sezony jsme dovedli do vítězného konce, a to i přes nepřítomnost Davida Krajcara, který nemohl nastoupit kvůli nesrovnalosti členství FA ČR. I tak  jsme měli celý zápas převahu v kombinačních akcích, u kterých byli hlavně  Matějka a Třasoň. Co chybělo, byl větší důraz v koncovce. V závěrečné části hry měli hosté 100% šanci na gól, ale na poslední chvíli stačil vykopnout z prázdné branky Kušík. Pěkný výkon, ale nervozita prvního zápasu byla patrná.

12. 8. Bystřice pod Hostýnem, dorost – Luhačovice  1:4

18. 8. Vsetín – Bystřice pod Hostýnem, muži 0:0
Domácí vstoupili do zápasu s velmi mladým a bojovným týmem. Snáze jsme se dostávali na soupeřovu polovinu, ale žádnou vážnější akci jsme si nevytvořili. Domácí se k naší brance dostali až ve 22. minutě při trestném kopu, s kterým si náš brankář Trochta poradil. V závěru poločasu jsme z pravé strany vytvořili kombinační akci, která skončila gólem, ale k údivu všech nebyl uznán pro domnělé postavení mimo hru. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, domácí se ale více tlačili do útoku, ze kterého se postupně zrodily dvě šance. Ty však zlikvidoval skvěle chytající Trochta. Těsně před koncem krásná střela domácích skončila po perfektním zákroku brankaře nad břevnem naší branky. Odjeli jsme s bodem a vzhledem k průběhu zápasu je na místě spokojenost.

18. 8. Napajedla – Bystřice pod Hostýnem, dorost  4:1, branka Vyoral
25. 8. Bystřice pod Hostýnem, muži – Vigantice  3:0 (2:0),  branky Kušík 2, Matějka
Od první minuty začali domácí hrát útočný fotbal a jedna za druhou se střídaly kombinační a útočné akce. Až v 19. minutě se po přihrávce Matějky trefil Kušík. Další akce neproměnili Třasoň, Matějka a Zapletal. Pak se začali do akcí dostávat hosté, ale bez gólového úspěchu. Zato se podařila v závěru poločasu gólová akce domácím, kdy po přihrávce Krajcara dal druhý gól opět Kušík. Druhá půle již byla vyrovnanější. Ale rozhodnutí přinesla až 63. minuta, kdy Kušík připravil dobrou pozici pro Matějku a ten pojistil vítězství 3. gólem. V závěru měla obě mužstva po 1 gólové šanci. Výborný výkon celého týmu.

25. 8. Bystřice pod Hostýnem, starší žáci  – Horní Bečva 2:2 , branky Burda, Kocman
25. 8. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Horní Bečva 9:1, branky Žiška 3, Machala 2,   Nezhyba, Křížek, Doležal a vlastní

26. 8. Bystřice pod Hostýnem, dorost  – Vlachovice 4:3, branky Krist 2, Vašík, Vinklárek

1. 9. Baťov – Bystřice pod Hostýnem, dorost 1:0
1. 9. Paseky Zlín – Bystřice pod Hostýnem, starší žáci 0:4, branky Žiška 2, Kocman, Semaník
1. 9. Paseky Zlín – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci 5:7, branky Franěk 2, Dostalík 2, Machala 2, Machač

2. 9. Boršice – Bystřice pod Hostýnem, muži 3:2 (1:1), branky Třasoň, Matějka
První poločas našim hráčům vyšel náramně, plně ovládli hru, byli pohyblivější a nepustili domácí na naši půlku. V 39. minutě dal Třasoň krásnou střelu z 20 metrů a bylo z toho vedení 0:1. Těch branek ale do poločasu mohlo být více, příležitostí bylo dost. Hostům se podařila ojedinělá akce až v samém závěru poločasu a bylo z toho vyrovnání 1:1. V druhé půli byli bystřičtí hráči opět lepší, ale domácí dokázali s minimem šancí dat dva góly. My jsme ale nepolevili a v samém závěru dokázal Matějka upravit skóre na 3:2. Ve druhé půli měl velkou šanci na vstřelení kontaktního gólu navrátilec z hostování Dušan Zapletal, jehož střela jen orazítkovala tyč. Velká škoda výborně hraného zápasu, nevezeme ani bod.

8. 9. Bystřice pod Hostýnem, muži – Kateřince 2:1 (2:0), branky Zapletal, Krajcar
Zápas jsme začali velkým tlakem, který byl již v 2. minutě dovršen gólem Zapletala a další branku dal ve 13. minutě Krajcar. Nadále jsme měli značnou převahu. Po přestávce se hra vyrovnala, ale hosté se do vážnějších akcí nedostali. Domácí byli i nadále velmi nebezpeční, další příležitost na vstřelení gólu měl Krajcar a také Matějka, kterému brankař střelu vytáhl na břevno. Hosté výsledek zkorigovali až 4 minuty před koncem, kdy z rohového kopu Trochta střelu napřed vyrazil, dvě dali hosté na břevno a až 3. střela skončila v síti.

8. 9. Bystřice pod Hostýnem, starší žáci – Štítná nad Vláří 3:1, branky Semaník 2, Vyhlídal
8. 9. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Štítná nad Vláří 4:1, branky Machala 2, Pařil, Nezhyba

9. 9. Bystřice pod Hostýnem, dorost – Broumov 0:2

  
                                                                                        

Alice Ottová



Design By Macik