Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



YETTY vzkazuje: DĚKUJU!

Přátelé, kamarádi,

děkuju vám všem za hojnou účast na 2. ročníku Půlnočního pochodu Hostýnskou magistrálou, který se konal v sobotu 15. září 2012! Byli jste skvělí! Já jsem se sice vzhledem ke svému pokročilému věku musel už před půlnocí uchýlit za svůj oblíbený pařez a zdřímnout si, ale hejkalové z lesa povídali, že jste je cestou dolů do Rajnochovic skoro přeřvali a že zábava to byla veliká. Tak to jsem moc rád. Mařenka snad našla Jeníčka i ztracený košíček a portáš Jura na konci skupiny mohl hlásit náčelníkovi Kubovi v čele průvodu do vysílačky tajemné poselství: Beruška ještě stále stojí, ještě neleží na krovkách. Restaurace Ve Dvoře opět otevřela uprostřed noci a majitel pan Novosad ml. poskytl rozjíveným poutníkům teplé nápoje, polévky a příjemné prostředí.

Oproti prvnímu ročníku pochodu v roce 2010 nám také přálo počasí, takže se mi ani nezplstily chlupy a nemusel jsem si vyčesávat bahno ještě na Vánoce. U táboráku bylo teplíčko a placatice z našich domácích zásob zvedaly teplotu i náladu naprosto spolehlivě.


 Místní akční skupina Podhostýnsko postavila na Bludném úžasný stan vybavený posezením, což celé akci dalo téměř profesionální charakter. A hasiči, ti moji kluci potmě fosforeskující, zařídili všechno ostatní. Dobrovolní hasiči z Chvalčova a Hošťálkové jsou ti nejlepší v širokém okolí a nechybějí nikdy na žádné mé akci, v létě ani v zimě. Umějí houkat, stříkat, vařit, točit pivo, rozdělat oheň, uhasit oheň. Odvážlivcům při prohlídce hasičské techniky potmě uprostřed Hostýnských vrchů prý ukázali ještě více. Bravo!


Náčelník Jakub Juračka se svými instruktory a pracovníky ze Skiareálu Troják plnili všechny organizační povinnosti skvěle, a dokonce byli přistiženi, že se smějí. A pak že jsou lyžaři v září nervózní jak sáňky v létě. O zábavu, hudbu, zpěv i pokusy o tanec mezi odvážlivci z publika se starali členové cimbálové muziky Bukovinka z Bystřice pod Hostýnem. Muzikanti ukázali, že přivézt cimbál do hloubi Hostýnských vrchů a koncertovat o půlnoci v hlubokých lesích je pro ně naprosto přirozené. Firma Krodos vybrala řidiče YETTYbusu také uvážlivě. Martin Horník mezi účastníky pochodu vzácně zapadl, i když byl cestou domů patrně jedinou střízlivou osobou na palubě. A ještě všem na rozloučenou zazpíval do mikrofonu.


Poděkování patří také hlavnímu organizátorovi akce, městu Bystřice pod Hostýnem. Tradiční tým s letitou praxí tvoří samé ženy, což má YETTY rád. Na Trojáku se zaregistrovalo nakonec neuvěřitelných 120 účastníků pochodu, a i když všichni dolů do restaurace Ve Dvoře nešli a užili si jen program na Bludném, mám z tohoto počtu radost! Děkuju vám všem, byli jste bezvadná parta. Těším se na vás všechny opět v únoru 2013 při dalším ročníku závodu na běžkách Hostýnský YEŤTY (čti jeď ty).

Váš YETTY

P. S. Další fotky najdete v naší fotogalerii na www.hm52.cz.



Design By Macik