Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

A máme tady dvanáctý měsíc roku. Prosincové dny jsou šedivé, bledé, často mlhavé, neboť slunce svítí v době kolem zimního slunovratu z celého roku nejslaběji. Přichází čas zklidnění, ten správný čas na posezení s krásnou knihou. A tu si můžete vybrat třeba z nabídky nových knih v naší knihovně:

Beletrie
Bouzek, O.: Zelené duše nimrodů. Příběhy, odehrávající se v průběhu třiceti let, poodhalují duše dvou pravověrných myslivců a zvýrazňují přátelství chlapů zeleného cechu.
Březinová, A.: Papežova dcera. Lucrezia Borgia. Román mladé spisovatelky nabízí nový, neotřelý a přitom vzrušující pohled na jednu z nejpozoruhodnějších žen renesanční Itálie.
Denemarková, R.: Kobold. Dva příběhy v jedné knize o tom, jak lidskou existenci předurčuje rodina, do které jsme vrozeni, či ideologie, v níž se namočíme.
Høeg, P.: Děti chovatelů slonů. Autor ve svém románu zkoumá postavení dětí v rodině a společnosti a jejich vztahy s dospělými.
Šindelka, M.: Chyba. Komiks, který dokáže pojmout mnoho prvků a žánrů od detektivky, přes horor, až k psychologickému románu.
Šulc, J.: Zrádci. Brilantní historický román vracející se k událostem, které předcházely Mnichovu 1938.
Wawerzinek, P.: Krkavčí láska. Bolestný a hluboce sžíravý román s autobiografickými prvky o hledání vlastních kořenů a celoživotní touze po matce.

Naučná literatura
Josefovič, M.: Papoušek – inteligentní společník člověka. V knize najdete informace, které potřebujete k tomu, abyste se naučili rozpoznávat potřeby svého opeřeného přítele, rozvíjet jeho osobnost a být mu dobrým společníkem.
Košťálová, M.: Naďa Konvalinková. Kniha je nabitá faktografickým materiálem o této svébytné a oblíbené herečce, ale také hlubším zamyšlením, které rozhodně zaujme všechny čtenáře, kteří Naděnku mají rádi.
Nesrsta, D.: Jádroviny. Přes 160 barevných fotografií a popisů převážně českých odrůd hrušní a jabloní.
Skalová, J.: S láskou ke zdravému pohybu našich dětí. V knížce se dočtete, jak by měl vypadat pohybový vývoj našich nejmenších, čím vším jim my dospělí můžeme nevědomě uškodit a jak tomu předejít.
Toman, I.: Absťák. Ivo Toman o kouření a lidské motivaci ví opravdu hodně. Přečtěte si jeho zpověď bývalého kuřáka a získejte návod jak na to.
Vondra, R.: Peníze v moderních českých dějinách. Monografie přibližuje čtenářům problematiku měnového vývoje v českých zemích od 2. pol. 18. století po současnost.
Vutková, E.: Češi. Odkud jsme přišli? Knížka úvah nad zajímavými kapitolami z historie českého národa. Při pátrání po původu Čechů přináší autorka některá nová fakta a nabízí leckdy překvapivé závěry.

Knihy pro děti
Bárta, M.: Chemické prvky kolem nás. V knize najdete přes čtyřicet chemických prvků, barevné fotografie, vtipné ilustrace, hlášky studentů, mnemotechnické pomůcky, periodickou soustavu prvků a mnohé další.
Brenckert, E.: Péťa a kostlivec. Kniha o veselém přemýšlivém Péťovi je určena dětem, jež se začínají učit číst nebo čtení právě pro sebe objevily.
Březinová, I.: Neotesánek. Přečtěte si, jak Neotesánka začali rodiče “otesávat“ a jak začal hezky děkovat, zdravit, podávat ruku, omlouvat se a spoustu dalších věcí, které neotesanci, malí i velcí, se ne a ne se naučit.
Caioli, L.: Lionel Andrés Messi. Kniha přináší brilantní, zasvěcený a objevný portrét nejlepšího fotbalisty světa a měla by být povinným čtením pro všechny fanoušky fotbalu.
Jak malovat divoké koně. Používáním metody „krok za krokem“ bude i ten nejnezkušenější výtvarník schopen živě a realisticky malovat divoké koně.
Rytířová, H.: Světová kuchařka pro kluky a holky. Pusť se do přípravy skvělých dobrot ze všech koutů světa a připrav opravdu světovou party pro svoje kamarády. Podle receptů z dostupných surovin to hravě zvládneš.
Zacharník, F.: Pohádky o princeznách. Devět moderních pohádek o "všelijakých" princeznách. Zejména pro holčičky mladšího školního věku. 

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz

Hezké vánoční svátky a hodně zdraví a pohody v roce 2013 přejí Vaše knihovnice.



Design By Macik