Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Předvánoční florbalový turnaj 2012

Dne 17. 12. 2012 se ve sportovní hale Sušil uskutečnil druhý ročník předvánočního florbalového klání základní školy T. G. Masaryka. „Na tenhle match jsem se opravdu výjimečně těšil,“ uvedl hlavní rozhodčí Mgr. Ivo Dedek. Také ředitel školy Alexandr Hrycík při slavnostním zahájení popřál hráčům hodně úspěchů a divákům silný zážitek.

Turnaje se zúčastnily všechny třídy druhého stupně, které byly rozděleny do dvou kategorií. Mladší tvořily třídy 6. a 7., starší kategorii osmáci a deváťáci. Celkem se odehrálo 12 zápasů po dvakrát osmi minutách. Každá třída vyslala celkem 9 hráčů, jednoho brankáře, čtyři hráče na hřiště a čtyři na střídačku. Ale nelze opomenout ani četné fanoušky – davy šílely, až se tribuna otřásala.Atmosféra byla opravdu úžasná. Takové akce jsou dobré nejen ke sportovnímu vyžití, ale také přispívají k soudržnosti třídy.

A jak to nakonec celé dopadlo? V mladší kategorii vyhrála třída pana učitele Symerského, 6. B. Jako nejlepší střelec byl oceněn Radim Machala, rovněž ze 6.B, který ve třech zápasech nastřílel pro svůj tým neuvěřitelných 9 gólů. Tento tým měl taky nejlepšího brankáře, kterým se stal František Oláh. Na druhém místě se pak umístila třída 6.A a na třetím 7.B. A co starší kategorie? Tam od začátku nebyl jasný favorit, velké naděje si dávaly třídy 8.A, 9.A a loňští vítězové 9.B. Po tvrdých bojích vítězství obhájila třída 9.B, na druhém místě skončila 9.A a na třetím 8.A, která si před začátkem velmi věřila, zvlášť kvůli výbornému střelci Patrikovi Vepřekovi, který byl za svých 6 úspěšných střel vyhlášen nejlepším borcem své kategorie. Nejvýkonnějším brankářem se stal Dominik Gropl z 8. A.

Někdo po turnaji slavil, jiným se hrnuly slzy do očí, avšak není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Sláva vítězům, čest poraženým!

Adéla Novosadová, Tomáš Tvrdoň, Nikola Popelková, Jan Mikulín



Design By Macik