Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Editorial

Milí čtenáři,

tak se nám ty příspěvky přes ledový leden pěkně naskládaly. Reminiscence vánočních oslav i čerstvé novinky. Strohé tabulky, grafy i hřejivá lidská slova. Jeden z článků nese podtitul "Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sociálních službách". Ale s nadsázkou zde tentokrát najdete všechno, co jste kdy chtěli vědět o Bystřici (a nebáli jste se zeptat). Tento Zpravodaj by se mohl prodávat na váhu, utržili bychom určitě víc než obvykle. Ale protože je to dvojčíslo, není na tom vlastně nic divného. S dvojčaty je prostě vždycky více práce i více potěšení.
Dvojí je i druh zpráv, které uvnitř našeho „macka“ najdete. Informace ze současnosti jsou často trochu k pláči, zatímco na minulost se díváme s radostným odstupem. Ale někdy je to i naopak. Vždycky si ovšem můžeme vybrat, jaký postoj k té či oné informaci zaujmeme.
Pro letošní rok jsem si dala předsevzetí: Nemůžeš-li chválit, mlč! Takže v některých oblastech života prakticky zahajuji bobříka mlčení. Ticho je tak osvobozující, dává člověku prostor k přemýšlení, k cestě do vlastního nitra. Od toho slavného konce světa 21. prosince 2012 se vážně cítím lépe, jako by přišel nový, laskavější čas. A potkávám stále více lidí, i u nás ve městě, kteří to cítí stejně. A co vy, milí čtenáři? Nechali jste se utlouct špatnými zprávami, nebo se také snažíte více usmívat světu kolem navzdory?
Pevně věřím, že jste do nového roku vykročili bez uklouznutí. Ledová krusta pokryla celou zemi a navzdory usilovné práci údržby se to občas neobešlo bez pádu. Já jsem sebou praštila na Kamenci, až to břinklo, a to jsem šla sněhem kolem mostu. Prostě chyba lávky!  Někdy je plnoštíhlá postava jednoznačnou výhodou, a tak jsem byla moc ráda, že jsem si o Vánocích dopřála hory dobrůtek a cukroví. Takže jsem spadla, zasmála jsem se sama sobě, vstala a šla dál.
Pokud i vás letos potkají nějaké nepříjemné pády, skutečné i obrazné, přeji vám taktéž pevný podvozek a úsměv na rtu. A pro inspiraci – letos v naší Edici vychází knížka o létání!

Mějte se moc hezky.

Barbora Janečková



Design By Macik