Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Rekreační sportovci bilancovali

Členové oddílu Rekreačních sportů TJ Bystřice pod Hostýnem hodnotili na své výroční schůzi činnost v roce 2012. Za přítomnosti třiceti členů oddílu zahájil schůzi jeho předseda David Šico, který ve své obsáhlé zprávě zhodnotil uplynulý rok. Sportovní, ale i společenské aktivity oddílu jsou velmi pestré, což vzbuzuje zájem mladých, a v oddíle tak přibývá nových členů.  Ke své sportovní činnosti se scházíme celoročně 2x týdně. V letních měsících  využíváme hřiště Sokola k nohejbalu a fotbálku a na  kurtech místního tenisového oddílu se pouštíme do oblíbených čtyřher. V zimě se na odbíjenou scházíme v tělocvičně ZŠ Bratrství a v hale stolního tenisu místního oddílu svádíme opravdu tvrdé boje v jednotlivcích i ve čtyřhrách.


Právě zajištění sportovišť bývá pro nás každoročně tím nejtvrdším oříškem. Dobře zvolené termíny mají pro naši činnost velký význam, protože podstatně ovlivňují účast na jednotlivých akcích. Důležité jsou pro nás také  úhrady za pronájem jednotlivých sportovišť. Nutno říci, že máme se všemi vlastníky areálů, jichž využíváme, opravdu dobré vztahy a vzájemně si vycházíme vstříc. Všichni členové našeho oddílu proto co neupřímněji děkují za ochotu všem, kteří nám cvičiště pronajímají, a těšíme se na dalších dobrou spolupráci.


Pravidelným cvičením však naše činnost zdaleka nekončí. Naši členové například  vypomáhají jako rozhodčí při biatlonových kláních na Bedlině, kde si bez naší pomoci závody již ani nedovedou představit. Za odměnu máme možnost využít zázemí areálu spolu s rodinnými příslušníky k celodennímu setkání. Velmi oblíbené jsou také společné zájezdy po vlastech českých, při nichž úspěšně využíváme víkendových slev ČD. Loňský výlet na Konopiště byl opravdu vydařený a všichni se již těší na ten letošní do Kutné Hory. Své místo v rodinném plánování má také společný bowling a podzimní výlet spojený s pochodem po vinných sklípcích v Mutěnicích, kterého se spolu s námi účastní i zaměstnanci firmy RAAB.


Nedílnou součástí naší činnosti je i celoroční soutěž o pohár „Sportovce roku“. Ten může získat nejaktivnější člen oddílu, který svou všestrannou sportovní zdatnost prokáže na turnaji v nohejbale, tenisu, malé kopané, odbíjené, cyklistice, stolním tenise, bowlingu a třech doplňkových soutěžích. Ze čtyřicetičlenné základny se šťastným vítězem poháru za rok 2012 stal Jaromír Dessner, který o pouhý jeden bod zvítězil před Jaromírem Gábou. Na třetím místě se umístil Miroslav Hrdlička, jenž svedl o své umístění tvrdý boj se čtvrtým v pořadí, Jaroslavem Veličkou.


Přestože byla naše výroční schůze i volební, shodli se její účastníci jednohlasně v tom, že na dosavadním vedení není třeba nic měnit. Staronový předseda oddílu  David Šico tak i jménem členů výboru poděkoval všem za důvěru a z jeho závěrečné řeči lze jen ocitovat poznámku: „Jak bohatá je naše sportovní a společenská činnost, si plně uvědomuji až v okamžiku, když o ní čtu ve výroční zprávě.“
        

Jiří Hrdlička



Design By Macik