Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Osm kilometrů krajských silnic se letos dočká nového povrchu

Na šestnácti místech ve Zlínském kraji budou v letošním roce na povrchy silnic II. a III. třídy položeny nové asfaltobetonové koberce. Celkově se tak nového povrchu dočká téměř osm kilometrů krajských silnic. Náklady dosáhnou 21,4 milionu korun. Investorem bude Ředitelství silnic Zlínského kraje, příspěvková organizace zřizovaná krajem. Plošné obnovy povrchu vozovek budou zahájeny přibližně na přelomu dubna a května a potrvají do konce června.


Plošná obnova povrchu vozovky je metoda, kdy se pokládají souvislé nové živičné vrstvy koberce. Zpravidla jde o odfrézování poškozených vrstev vozovky v celé její šíři, aplikaci spojovacího postřiku, položení nové vrstvy živičné obalované směsi a její úpravu silničními válci. Takto obnovená vozovka by měla vydržet v dobrém stavu bez nutnosti každoročních lokálních vysprávek minimálně deset let.


Celoplošné obnovy povrchů silnic se realizují ve většině případů za částečných uzavírek, kdy motoristům slouží jeden jízdní pruh pro oba směry a provoz je řízen světelnou signalizací. U některých úseků silnic může být stanovena i krátkodobá úplná uzavírka, která netrvá déle než tři dny. V loňském roce vynaložilo Ředitelství silnic Zlínského kraje na plošnou obnovu povrchů vozovek v kraji částku 27 milionů korun. Touto metodou bylo obnoveno 11 kilometrů silnic.

Přehled některých úseků silnic, kde se počítá v roce 2013 s plošnou obnovou povrchu
II/432 Jarohněvice – Šelešovice 325 m
II/150 Osíčko – Komárno 360 m
III/43346 Litenčice – Lísky 1 400 m
III/49026 Zlín-Kudlov 182 m
II/489 Fryšták 397 m
III/49016 Zlín-Mladcová  681 m
III/49026 Březůvky – Ludkovice 576 m

.                                                      

-red-



Design By Macik