ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



1/2013 O zákazu požívání alkoholických nápojů na vybraných veřejných prostranstvích

Označení písemnosti: 1/2013

Název: O zákazu požívání alkoholických nápojů na vybraných veřejných prostranstvích


Zastupitelstvo města Bystřice pod Hostýnem se na svém 20. zasedání dne 22. 5. 2013 usneslo vydat podle ustanovení § 10 písm. a) a § 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku města Bystřice pod Hostýnem:

Čl. 1

Úvodní ustanovení

Cílem této obecně závazné vyhlášky je v rámci zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku vymezit některá místa veřejného prostranství, na kterých se zakazuje konzumovat alkoholické nápoje a tím vytvořit opatření směřující k  zamezení nárůstu negativních společenských jevů, spočívajících v činnostech působených jednáním fyzických osob pod vlivem alkoholu.

Čl. 2

Zákaz požívání alkoholických nápojů

Na veřejných prostranstvích vyznačených v příloze č. 1, č. 2, č. 3, č. 4, č. 5 a č. 6 této obecně závazné vyhlášky se zakazuje konzumace alkoholických nápojů.

Čl. 3

Výjimky ze zákazu požívání alkoholických nápojů

1. Zákaz konzumace alkoholických nápojů se nevztahuje na restaurační zahrádky a předzahrádky, které jsou součástí restauračního zařízení, a to po dobu jejich provozu.
2. Zákaz konzumace alkoholických nápojů se nevztahuje na dny 1. ledna a 31. prosince příslušného kalendářního roku.
3. Zákaz konzumace alkoholických nápojů se nevztahuje na konzumaci alkoholických nápojů na veřejném prostranství při konání kulturních, sportovních a jiných společenských akcí pořádaných za dodržení podmínek zvláštních právních předpisů.1)

Čl. 4

Zrušovací ustanovení

Zrušuje se obecně závazná vyhláška města Bystřice pod Hostýnem č. 1/2009, o zákazu požívání alkoholických nápojů na vybraných veřejných prostranstvích.

Čl. 5

Účinnost

Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti patnáctým dnem následujícím po dni vyhlášení.


 



Design By Macik