Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zavzpomínejme na příjemné chvíle v roce 2013

Tímto titulkem chceme našim členům oživit vzpomínky a také občanům našeho města a okolí přiblížit rozsah činnosti naší základní organizace Svazu postižených civilizačními chorobami (ZO SPCCH), sdružující 170 členů, seniorů našeho města a jeho okolních obcí. Chceme s radostí připomenout, že tento stabilní počet se nám daří udržovat už více let díky příkladnému přístupu výboru ZO a jeho snaze organizovat pro naše členy akce, které se jim líbí a jsou pro ně užitečné jak po stránce zdravotní, tak i společenské.


Všechny tyto akce jsou pečlivě připravovány už od začátku roku, zpracovávány do plánu činnosti na celý rok s termíny jejich uskutečnění, hlavně s ohledem na finanční možnosti naší ZO.Rok 2013 byl rokem, ve kterém jsme se snažili pro naše členy uspořádat ve srovnání s minulými roky více ozdravných pobytů i kulturních akcí, výletů na hrady, zámky a další atraktivní místa naší republiky. Co se týče ozdravných akcí, umožnili jsme 90 našim členům pětidenní léčebný pobyt v lázních Teplice nad Bečvou v dubnu a říjnu 2013, 20 členům rekondiční plavání v Harmonii v Bystřici pod Hostýnem, 90 členům rekondiční pobyt v hotelu Horal Velké Karlovice a taktéž návštěvu plovárny v Hranicích na Moravě. Na všechny tyto akce jsme v režii naší ZO zabezpečovali dopravu autobusem, což bylo velkým přínosem pro naše členy jak po stránce finanční, tak i organizační.


Kulturní akce byly pořádány formou výletů – v květnu jsme se podívali do Jeseníků a Karlovy Studánky, v září na zámek Milotice, do Bukovanského mlýna a do vinného sklípku v Petrově, kde jsme si za doprovodu pěkné muziky zazpívali a zatančili. V  říjnu se uskutečnilo přátelské posezení našich členů v sále Společenského domu Sušil s hudbou, občerstvením a tombolou, do které nám přispívají svými dárky místní firmy. Jako čestný host se našeho posezení zúčastnil starosta našeho města pan Mgr. Zdeněk Pánek, který se k naší radosti pravidelně zúčastňuje našich společenských akcí, čímž projevuje svůj eminentní zájem o naši činnost.


Výbor svoji činnost zaměřuje i na návštěvy našich jubilantů, kteří jsou obdarováváni dárkovým balíčkem. Všechny tyto akce můžeme uskutečňovat jenom díky našim finančním sponzorům – především městu Bystřice pod Hostýnem, které nám každoročně přispívá na naši činnost formou grantu, obecním úřadům v Podhradní  Lhotě, Chvalčov a Rusava, všem patří upřímné poděkování za jejich pochopení a snahu pomoci naší organizaci.


Tímto článkem chceme našim členům a i nečlenům, občanům našeho města a okolí, ozřejmit, v čem spočívá naše činnost, těm kteří se uvedených akcí zúčastnili, dát příležitost si na ně zavzpomínat a těm ostatním dát příležitost zamyslet se nad možností vstoupit mezi nás.

Milan Buday
předseda ZO SPCCH Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik