Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Město má fond pro krizové stavy

Zastupitelstvo města Bystřice pod Hostýnem v listopadu schválilo zřízení účelového peněžního fondu pro krizové stavy a zároveň i statut tohoto účelového fondu a jeho rozpočet na rok 2013.

Jak informovala Ing. Pavla Milerová, interní auditorka města, fond pro krizové stavy byl zřízen za účelem vytváření peněžních zdrojů pro řešení mimořádných událostí a krizových situací, které mohou postihnout území obce, nebo k řešení a odstraňování následků těchto situací. Fond pro krizové stavy by měl pomoci v případě povodní, rozsáhlých požárů, zemětřesení, sněhových kalamit nebo při provozních haváriích, závažném znečištění vody a ovzduší, případném přerušení dodávek ropy, plynu nebo elektrické energie atd.

Prostředky budou ve fondu soustředěny do těchto oblastí:  1. nákup dlouhodobého majetku bez dotace – nákup dlouhodobého majetku a drobného dlouhodobého majetku, 2. nákup dlouhodobého majetku s dotací – dlouhodobá obnova techniky (například vlastní zdroje k investiční dotaci), 3. specifikovaná rezerva určená k řešení krizových opatření – materiál k okamžitému řešení krizových stavů, služeb souvisejících s řešením krizového stavu či odstraňováním následků způsobených neočekávanou událostí (např. nákup materiálu či služeb při bleskových povodních, sesuvu půdy, vichřici apod.)

Jak uvedla Ing. Pavla Milerová, v městském rozpočtu jsou každoročně zahrnuty finanční prostředky pro případ nutného řešení mimořádných událostí a krizových stavů. Pokud se tyto finanční prostředky v daném roce nevyčerpaly, nebyly už dále pro daný účel k dispozici. Budou-li nyní soustavně soustřeďovány do peněžního fondu, zůstanou vázány a bude možné je v případě potřeby využít pro ochranu obyvatelstva.

            

-red-



Design By Macik