Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



KNIŽNÍ NOVINKY V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ

Obilí na polích zlátne. V lese dozrávají jahody, borůvky a maliny. Den je tak dlouhý a večery vlahé, jako stvořené na pozdní romantickou procházku. Čas pohody a lenošení je zas jako stvořený k tomu, abychom sáhli po hezké knížce. Možná to bude právě některá z nových knih, které nabízí vaše knihovna

Beletrie
Jonasson, J.: Analfabetka, která uměla počítat. Nádherně vtipný a ironický román, který stále a stále překvapuje nepředvídatelnými příhodami, stejně jako autorův román „Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel“.
Požárová, L.: Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice. Svižný příběh života ženy, která dělá věci jinak, než je obvyklé, oplývá mnoha dějovými zvraty, autobiografickými prvky i erotickými pasážemi.
Trachta, Jan: Tichý dech. Svědectví mladého českého chirurga z cest do sedmi misijních zemí, kde byl konfrontován s utrpením, hladem, zbytečnou smrtí, s neznalostí a neochotnou lékařů a nedostatkem potřebných léků.
Vinge, J. D.: 47 róninů. Legendární příběh o věčné lásce a o 47 statečných samurajích, kteří kvůli zradě ztratili pána a stali se z nich vyděděnci beze cti – róninové.
Všemi smysly. 12 českých autorek, 31 povídek, 5 lidských smyslů. Pestré čtení o lásce, bolesti, vášni, absurditě lidské existence i tápání v mezních životních situacích. Jednou z autorek je také Bystřičanka Barbora Janečková.

Naučná literatura
Červenka, A.: Peníze. Jakou mají cenu? Autor poutavě a bez příkras popisuje nejzávažnější ekonomické prohřešky, kterých se bankéři, finanční poradci i členové vlád s rozmyslem dopouštějí.
Cibulka, A.: Černobílé idoly. Třetí díl Černobílých idolů plný úsměvných i vážných, ale pokaždé čtivých medailonů o hereckých hvězdách stříbrného plátna.
Clay-Eva. Nové vydání knihy vzpomínek radisty Čestmíra Šikoly, doplněné nově o rozhovory s hrdinnými spolupracovníky paraskupiny Bohuslavou Zicháčkovou a Františkem Strakou.
Erdély. E.: Baťa – švec, který dobyl světa. Kniha věnovaná pestrému životu a tvůrčím myšlenkám známého průmyslníka Tomáše Bati.
Knuf, A.: Jak zklidnit splašenou mysl. Knížka je určena všem, kteří chtějí ovládnout své myšlenky a vnitřní hlasy, jež nám neustále bzučí v hlavě, a dosáhnout vnitřního klidu a spokojenosti.
Pecháčková, D.: Deník Dity P. Autorka, nyní šéfredaktorka magazínu Albert v kuchyni, předkládá předpisy svých nejoblíbenějších jídel, které prokládá vyprávěním o své lásce k jídlu a vaření.
Syruček, M.: Záhady brdských lesů od vykopávek po jaderné zbraně a radar. Historie utajovaného vojenského újezdu v brdských lesích.

Knihy pro děti
Braunová, P.: Jak se Vojta ztratil. Prožijte s Vojtou napínavé chvilky ve velkoměstě! Právě tam se totiž malý Vojta ztratí svému strýčkovi Martinovi, který ho vzal na výstavu fotografií.
Cuxart, B.: Nauč se modelovat. Strašidýlka a pohádkové postavičky. S touto názornou příručkou se děti zábavnou formou naučí vyrábět rozmanité postavičky z modelíny.
Fidlerová, L.:  Narozen o půlnoci. Fantasy pro mladé čtenáře od mladé autorky o Dračích skalách – království, kde spolu žijí lidé, elfové, trpaslíci a draci.
Gaarder, J.: Anna. Jaký bude rok 2082? Dva příběhy, dva světy, ten současný i ten v budoucnosti se prolínají a udržují nás v napětí. Kdo je ve skutečnosti dívka Nova? Je to Anna před sedmdesáti lety?
Malý řezbář. Postav si vor z větviček nebo si vyřež fajfku – je to až překvapivě snadné a přitom zábavné! Tahle knížka ti ukáže, jak na to.
Mongredien, S.: Našlo se koťátko! Maminka malé Lily přinese domů tři slabá koťátka, která se našla opuštěná venku pod keřem. Podaří se koťátka zachránit, nahradit jim maminku a najít nový domov?

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .
Krásné léto Vám přejí Vaše knihovnice.
JaRo



Design By Macik