Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Březen- do knihovny vlezem

Že býval březen měsícem knihy, to si asi každý pamatuje. V posledních letech se stal březen měsícem internetu. Letos tomu ovšem bylo jinak. Březen byl vyhlášen měsícem čtenářů. Pozornost není soustředěna jen na knihy, ale na čtenáře a čtení. A tak se mohli v březnu přihlásit do knihovny noví čtenáři bezplatně.

Podivné věci se ovšem v březnu děly na dětském oddělení. Proběhlo zde setkání postav z dětských knížek. Asterix a Obelix vtrhli do naší knihovny v domnění, že jsou v Galii. Byli velmi překvapeni kolik různých postav nám vyskočilo přímo z knížek. Osobně se mohli seznámit s vílou Amálkou a hajným Robátkem, podat si ruku s Machem a Šebestovou. Setkali se také s čertem a ježibabou, řadou princezen a žabkou carevnou a nechyběl ani Harry Potter. No a když už jsme se tu tak sešli, tak jsme si vyzkoušeli zručnost jednotlivých postav při přišívání knoflíků a vyrábění „telegrafixů“ – papírových vlaštovek, které měly doletět až k princezně Irině. To byly úkoly od Asterixe a Obelixe.

Tak jsme si ten měsíc čtenářů pěkně užili, že jsme si ani pomalu nevšimli, že konečně roztál sníh a ostýchavě přišlo dlouho očekávané jaro.

Vaše JaRo  (Jana Rolincová)



Design By Macik