Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Doleželová čtvrtá na mistrovství světa

Mistrovství světa juniorů v minigolfu, soutěže jednotlivců a družstev, se konalo 6.–9. srpna ve finském městě Lahti. Do světoznámého střediska zimních sportů přicestovalo 77 mladých minigolfistů z dvanácti zemí. V osmičlenné reprezentační sestavě České republiky byli i dva hráči 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Velký úspěch slavila Alena Doleželová.


V soutěži juniorek byla bystřická hráčka Alena Doleželová jedinou reprezentantkou ČR a vedla si skvěle. Na dvanáct okruhů (6x eternit, 6x filc) zahrála 351 úderů a vybojovala velmi pěkné 4. místo. Úspěch patnáctileté bystřické žákyně je o to hodnotnější, že soutěžila i s hráčkami o tři nebo čtyři roky staršími.


Matěj Novák byl jedním ze sedmi reprezentantů ČR v soutěži juniorů. Obsadil 34. místo a byl čtvrtý nejlepší z českých juniorů. Svým výkonem se podílel na čtvrtém místě, které vybojoval v soutěži družstev juniorů reprezentační tým ČR.
V trojici trenérů české reprezentace byli i Karolína Jandová z 1. DGC Bystřice pod Hostýnem a Radek Doležel z MGC Holešov.


Nejúspěšnější zemí turnaje se stalo Německo, které získalo čtyři tituly mistrů světa. Po jednom titulu si pak odvezli reprezentanti Švédska a Ruska. 


Úspěch Aleny Doleželové patří mezi největší úspěchy mladých bystřických golfistů za posledních 25 let účastí na vrcholných a prestižních mezinárodních turnajích.
Vlastimil Doležel



Design By Macik