Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

„Je zoufalé nemít rozečtenou krásnou knihu, nemít v zásobě nic, co bychom mohli otevřít bez zklamání.“ (Jiří Orten)

Přijměte naše pozvání do knihovny. Těšíme se na Vás každý čtvrtek a pátek od 8:30 do 17:30. Děti mohou navštívit dětské oddělení v pondělí či ve středu od 9:00 do 16:30.
Půjčit si můžete nejen knihy a časopisy, ale také deskové hry či tématické kufříky v dětském oddělení. V dospělém oddělení nabízíme také hudební CD, ale i zvukové knihy. Více na www.knihbph.cz.

Beletrie

Fojtová, V.: Čas havranů. Na pozadí historických událostí pobělohorské doby a násilné rekatolizace, se odvíjí příběh lásky evangelického kazatele a dcery zchudlého svobodníka.
Horáková, N.: Brněnské Židovky. V poslední části cyklu Mocní a ubozí Markrabství moravského se autorka věnuje postavení Židů za doby vlády Karla IV.
Lajla: Provdaná proti své vůli. Příběh ženy, která bojovala za lidskou důstojnost. Lajlin příběh podává otřesné svědectví o životě arabských žen.
Sedm svateb a jeden rozvod. Soubor povídek slavných autorů jako Michal Viewegh, Kateřina Tučková, Petra Soukupová či Hana Lasicová.
Wagnerová, A.: Sidonie Nádherná a konec střední Evropy. Příběh neobyčejně zajímavé, vzdělané, přitažlivé ženy, jejíž život poznamenaly společensko-politické zvraty 20. století.

Naučná literatura

Arrowshith, C.: Hry pro psí hlavičky. Kniha je určená především začátečníkům a "laikům" v oblasti psího výcviku a chování. Přináší více než 75 her, u nichž se budete bavit vy i váš pes.
Cabane, O. F.: Charisma mýtů zbavené. Kniha je konkrétním návodem, jak zvládnout tři nezbytné předpoklady osobní přitažlivosti.
David, P.: Nejkrásnější výlety vlakem. "Kuchařka" 40 výletů po těch nejkrásnějších tratích či jejich úsecích u nás. Nechybí ani nabídka pěších výletů tipu "Vystup a jdi".
Dovcová, J.: Kabelky a tašky. Mezi návody k vytvoření kabelek a tašek naleznete pletené a háčkované modely vhodné k mnoha různým příležitostem.
Macek, T.: Příběhy Staré dámy. Sto ročníků Tour de France. 45 slavných příběhů z historie Tour, které mapují kompletní historii od prvního ročníku do současnosti.

Knihy pro děti

Březinová, I.: Danda má hlad. Otík by si moc přál domácí zvířátko, ale místo toho dostane kytku. Ne ledajakou kytku, ale masožravou. A ta má pořád hlad. A roste. A znamená velké starosti.
Buřičová, J.: Rébusy pro rozvoj myšlení. Kniha nabízí zajímavé rébusy, při jejichž řešení děti rozvíjejí myšlení, logické uvažování, fantazii a v neposlední řadě rozšiřují slovní zásobu.
Lebeda, J.: Medovníček a řeka Modrávka. Knížka o veselém lesním skřítku Medovníčkovi, který má rád včelky, děti a zvířátka a každému ochotně pomáhá.
Ruce vzhůru! Dvanáct detektivních výstřelků. Koktejl osvědčených prvků detektivního žánru, z autorské dílny studentů Literární akademie Josefa Škvoreckého, má vskutku nebývalý říz.
Suchá, R.: Rozpustilé básničky pro malé dětské ručičky. 30 veselých básniček a prstových hříček k snadnému vstupu do světa mluveného slova.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz.   JaRo



Design By Macik