Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



V dětském domově se školou nudu neznáme

Chlapcům, kteří nemohli trávit prázdniny doma u svých rodičů, jsme letos připravili bohatý prázdninový program. Týdenní pobyty v Krkonoších, Beskydech a na Máchově jezeře jsme doplnili jednodenními výlety do okolí Bystřice pod Hostýnem. Při teplém a slunném počasí si chlapci užívali koupání v našem bazénu. Dále se v rámci pracovní terapie starali o areál dětského domova a udržovali jej v čistotě. 


Po příjemně prožitých prázdninách jsme zahájili nový školní rok 2014/2015  rovněž aktivně. Vojáci z vojenského útvaru ve Vyškově pozvali naše chlapce do Vyškova a připravili jim zajímavý program s ukázkami, které zaujmou snad každého kluka. Již na konci školního roku 2013/2014 převzal vyškovský vojenský útvar záštitu nad XXXXII. zimní olympiádou DÚ, DDŠ a VÚ ČR, která se uskuteční v únoru 2015 na Tesáku a kterou bude z pověření ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pořádat náš dětský domov se školou. 


Ve spolupráci s Kabinetem speciální pedagogiky Kroměříž jsme zorganizovali již po jedenačtyřicáté okresní kolo turnaje v malé kopané základních škol praktických. Během turnaje si všichni mohli vyzkoušet nový povrch multifunkčního hřiště, které je našim dětským domovem hojně využíváno při volnočasových a zájmových aktivitách dětí. Akce měla velký úspěch podpořený vítězstvím bystřických borců.


Dále jsme na Bedlině v areálu biatlonové střelnice připravili pro dětské domovy se školou šestý ročník střelecké soutěže. Akce byla obohacena o ukázku střelby, kterou dětem i přítomným pedagogům předvedl bývalý olympionik ve skeetu a v současné době náš učitel Mgr. David Valter. Ve střelbě ze vzduchové pušky děti soutěžily o hodnotné ceny pořízené díky sponzorům. Našim reprezentantům se podařilo obhájit loňské vítězství, a putovní pohár tak mohl zůstat doma v držení DDŠ Bystřice pod Hostýnem.


V říjnu provedli chlapci žijící v našem školském zařízení v rámci akce „72 hodin – Ruku na to“ úklid parku Zahájené. O čistotu parku se staráme již více než deset let. Pravidelně na jaře a na podzim provádíme ve spolupráci s Technickými službami města Bystřice pod Hostýnem úklid rekreační a klidové zóny ve městě. Chlapcům za jejich záslužnou veřejně prospěšnou práci poděkoval osobně i starosta města  Zdeněk Pánek. 
O dalších aktivitách dětí z Dětského domova se školou Bystřice pod Hostýnem se můžete dočíst na webových stránkách www.ddbystrice.cz
Jiří Vodák



Design By Macik