Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřice podpořila akci Na kole dětem

Rada města Bystřice pod Hostýnem v březnu rozhodla o poskytnutí finančního daru ve výši 10.000 Kč nadačnímu fondu Josefa Zimovčáka, jehož mezinárodní sportovní projekt „Na kole dětem“ podporuje onkologicky nemocné pacienty v dětském věku. Zároveň rada vyhověla i žádosti bezplatně použít při propagaci akce znak města Bystřice pod Hostýnem. 
V letošním roce, ve dnech 3.–13. června 2015, se bude konat s podporou Policie ČR už šestý ročník cyklotour „Na kole dětem“. Peloton cyklistů v čele s Josefem Zimovčákem vyrazí napříč Českou republikou. Přidat se může každý kdykoliv během cesty – na pár kilometrů, na jednu etapu nebo na celou trasu. Akce má 10 etap, startuje v Aši a končí v Bruntále, trať měří 1 358 km, má 58 zastávek ve městech či obcích a vede přes 365 měst či obcí. Mezi aktivními účastníky cyklojízdy nebudou chybět ani významné osobnosti, úspěšní sportovci a známé tváře.


Bystřicí pod Hostýnem cyklisté projedou v rámci 9. etapy v pátek 12. června 2015 na trase z Valašských Klobouk, přes Zlín, do Valašského Meziříčí, Štramberka a Kopřivnice.

V rámci dosavadních pěti ročníků projektu se podařilo získat více než 3.000.000 Kč, které byly využity na rekondiční pobyty dětí po náročné onkologické léčbě. Cílem veřejné charitativní cyklotour „Na kole dětem“ je nejen finanční pomoc a podpora nemocných dětí, ale také veřejná debata.

Josef Zimovčák jezdí již 13 let na historickém vysokém kole a jeho sportovní výsledky ho řadí mezi světovou špičku. Je osminásobným mistrem světa v jízdě na tomto kole na jednu míli. Vydal knihu o své cestě napříč Amerikou. Jeho světový rekord 522,25 km v jízdě na 24 hodin z roku 1996 na brněnském velodromu, který je zapsán i  v Guinessově knize rekordů, dosud nebyl překonán.
msch



Design By Macik