Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Výjezdové stanoviště záchranné služby už se staví

V dubnu po Velikonocích byla zahájena stavba, o které se mnoho neví. Od dodavatele stavby jsem získal konkrétní informace a chci se o ně s vámi podělit.
Název stavby:
Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje, p. o., výjezdové pracoviště Bystřice pod Hostýnem
Investor:  Zlínský kraj, Tř. T. Bati 21, 761 90 Zlín
Projektant:  KB  projekt, s. r. o., Zlín
Dodavatel stavby: PSG-international, a. s., Otrokovice
Termíny: zahájení 04/2010, dokončení 08/2010, uvedení do provozu – počátek září 2010

Realizovaný objekt záchranné služby je umístěn v severovýchodní části města Bystřice pod Hostýnem v blízkosti ZŠ Bratrství na ul. Pod Zábřehem. Příjezd je po stávající obslužné komunikaci z této ulice. Vzniká tu jednopatrový objekt s rovnou střechou doplněný parkovištěm. Jak bude stavba dispozičně řešena?
Na nadkrytý hlavní vstup bude navazovat menší zádveří se schodištěm, ze kterého bude přístup do 2. nadzemního podlaží. Největší část v 1. NP zaberou čtyři stání pro sanitní vozy, přičemž jedno stání bude stavebně odděleno, aby tento prostor mohl sloužit také jako umývárna sanitních vozů. Z prostorů stání budou přístupny prostory dezinfekce, sklad zdravotnického materiálu, sklad čistého a špinavého prádla, bezbariérové WC, dílna, sklady a prostor pro umístění kyslíkových lahví.

 

V druhém nadzemním podlaží jsou navrženy především prostory pro personál – místnost lékaře, kancelář pro vrchního lékaře, místnosti pro staniční sestry, místnosti pro řidiče a personál. V blízkosti schodiště bude denní místnost pro řidiče, která poslouží současně jako školicí místnost. Uprostřed  dispozice jsou situovány šatny se sociálním zařízením a sprchami a dále plynová kotelna a menší sklad. Obě podlaží budou propojena dvouramenným pravotočivým schodištěm.
Odkanalizování bude řešeno jako oddílné – zvlášť budou vedeny vody splaškové, zvlášť vody dešťové a zvlášť  zaolejované odpadní vody přes odlučovač olejů Lapol. Objekt bude napojen na veřejný vodovod, plynovod a rozvody nízkého napětí. V objektu bude nainstalováno kompletní elektronické zabezpečení, včetně elektronické kontroly na vstupu do objektu.

 

V souvislosti s novu výjezdovou stanicí záchranné služby bude obnovena i  místní příjezdová komunikace. Město má zpracovánu projektovou dokumentaci na její rekonstrukci, včetně nového veřejného osvětlení. Vlastní rekonstrukci komunikace předpokládáme v roce 2011.
                                                                                                                                                                     Zdeněk Šrom

Za poskytnuté informace děkuji panu Macíkovi, hlavnímu stavbyvedoucímu PSG-international, a. s., Otrokovice



Design By Macik