Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knoflík oslavil druhé narozeniny

V sobotu 15. května 2015 se zahrada u Základní školy Bratrství Č. a Sl. v Bystřici pod Hostýnem zaplnila dětmi. Spolu s nimi přišli rodiče a hosté, aby společně oslavili druhé narozeniny Rodinného centra Knoflík, z. s., a Mezinárodní den rodiny. Počasí bylo přímo ukázkové. Sluníčko hřálo a děti se mohly dosyta vydovádět. Čekaly na ně soutěže, trampolína, lanové prolézačky, mohly se nechat učesat, namalovat, potetovat a poté využít služeb fotoateliéru paní Markéty. V tvořivé dílničce si mohly vyrobit rámeček na fotografii jako památku na tento den. Jako na každé správné oslavě se podával velký čokoládový dort s lentilkami, ke kterému se servírovala pravá Fair Trade káva. A kdo měl i nadále hlad, mohl ochutnat výborný guláš nebo mlsat dobrůtky ze zdravé výživy. Dětem doslova učaroval klaun se svou Bubbleshow a poté zhlédli přítomní představení Divočiny Divadla z rynku. Závěr vydařené akce patřil opékání špekáčků. Oslava proběhla za finanční podpory města Bystřice pod Hostýnem.


Narozeninové oslavy se účastnil také pan starosta Zdeněk Pánek, který členkám spolku věnoval květiny a poděkoval za jejich obětavou činnost. Vyzdvihl působnost rodinného centra jako velmi prospěšnou a ujistil nás, že hodlá rodinné centrum do budoucna podporovat, za což velmi děkujeme. 


Rodinné centrum Knoflík, z. s., vzniklo právě před dvěma lety, tehdy ještě pod záštitou Okrašlovacího a zábavního spolku, o. s. V květnu 2014 se rodinné centrum osamostatnilo a získalo právní formu zapsaného spolku v souladu s novou úpravou občanského zákona. Od února 2015 je součástí Sítě mateřských center. V loňském roce si do rodinného centra našlo cestu více než sto maminek a dvojnásobek dětí. Kromě toho jsme zorganizovali 24 různorodých akcí (tvoření, besedy, workshopy, relaxační soboty, canisterapie, mikulášskou nadílku s koníkem aj.) V létě byly pro nejmenší děti připraveny příměstské tábory.


Za výrazný počin považujeme zřízení tří pracovních míst. V roce 2013 úřad práce na základě naší žádosti vytvořil pracovní příležitost v rámci veřejně prospěšných prací. Od června 2014 jsme čerpali roční dotaci z úřadu práce v rámci programu Odborné praxe pro mladé do 30 let ve Zlínském kraji a od června 2015 se nám opět podařilo získat zaměstnance v rámci veřejně prospěšných prací. 


Činnost rodinného centra Knoflík by nebyla možná bez finanční i morální pomoci. Děkujeme proto rodičům, dětem, našim příznivcům a sponzorům za podporu a zájem, kterého si velmi vážíme.  Převeliký dík patří paní ředitelce Blance Moráčkové za její vstřícnost a porozumění. Tímto jí přejeme pevné zdraví do dalších let a doufáme, že mezi nás občas zavítá.


Na závěr připomínám, že Rodinné centrum Knoflík najdete v bývalém školním bytě ZŠ Bratrství, vstup nalevo od vchodu do hlavní budovy školy. Otvírací doba v době prázdnin je od 8:00 do 16:30. Těšíme se na vás!

Marie Koldová



Design By Macik