Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Běh do vrchu byl letos mezinárodní

Již 12. ročník běhu na Sv. Hostýn pořádaný bystřickou orelskou jednotou se konal v sobotu 22. srpna. Trasa vedla tradičně z Masarykova náměstí v Bystřici pod Hostýnem k rozhledně na Sv. Hostýně. Startovní branou tentokrát proběhlo i jedenáct sportovců z partnerského města Bystřice pod Hostýnem – německého Salzkotten a závod odstartoval výstřelem z historického děla starosta Salzkotten Ulrich Berger za asistence členů Klubu vojenské historie francouzského císařství.
Závod se uskutečnil v pěti mužských věkových kategoriích a kategorii juniorské, a ve třech ženských věkových kategoriích a kategorii juniorek. Část běžců startovala v orelské kategorii.


Letos se závodu zúčastnilo celkem 188 sportovců. Nejmladším účastníkem byl pětiletý Vojtěch Bulička z AK Kroměříž, nejstarším Silvestr Bejdák z Brusného společně s Jiřím Markem, který soutěžil za jednotu Orel Vysoké Mýto – oba narozeni v roce 1943.


Nejlepšího času 0:22:10 v celkovém pořadí dosáhl a v závodě zvítězil Ondřej Horák z Fortex Ski Moravský Beroun, na druhém místě skončil Tomáš Blaha z AK Asics Kroměříž (0:22:22), bronz získal Matouš Vrzala startující za SSK Vítkovice (0:23:19). Nejlepší mezi ženami byla Marie Delingerová z týmu Fortex Ski Moravský Beroun, která do cíle doběhla v čase 0:27:49. Nejlepším bystřickým závodníkem byl Ondřej Velička (0:25:06), v celkovém pořadí šestý. Do čela týmu Partnerschaft Salzkotten – Bystřice pod Hostýnem se nakonec dostali nejzdatnější běžci Jan Gausemeier (0:31:16), Stefan Gausemeier (0:32:02) a Radek Sigmund (0:34:06).
msch



Design By Macik