Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



SOS Kajuta v novém školním roce

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Bystřici pod Hostýnem SOS Kajuta, provozované SOS Dětskou vesničkou Chvalčov, začne v měsíci září další měsíc svojí činnosti. Za uplynulého 1,5 roku využilo služeb SOS Kajuty už více než 120 klientů.

V průběhu letních prázdnin využívali klienti SOS Kajuty možnosti zúčastnit se výletů nejen po Zlínském regionu. Děti tak mohly zavítat na zámek ve Vizovicích, na hrad Bouzov, do Javoříčských jeskyní, do Beskyd na Radhošť či do historické Olomouce. Zlatým hřebem léta byl výlet do hlavního města České republiky – do Prahy. Pro většinu dětí to byla jediná možnost, jak se vůbec poprvé v životě do Prahy i na jiná místa podívat, a to kvůli sociálně znevýhodněnému prostředí, ze kterého pocházejí. 

V novém školním roce bude mít SOS Kajuta stejnou provozní dobu jako před prázdninami.  Děti a mládež od 6 do 18 let mohou do klubovny, která se nachází na Přerovské ulici 1634 v I. poschodí,  přijít každý pracovní den od 13:00 do 18:00.
SOS Kajuta bude nabízet v čase od 13 do 14 hodin doučování pro zájemce, poté bude klubovna otevřena ostatním. Kromě možnosti využít počítačů a internetu si mohou klienti Kajuty vyzkoušet nejrůznější stolní a společenské hry, číst časopisy či si kreslit. Klienti se mohou navíc zúčastnit i aktivit mimo klubovnu. V průběhu týdne chodíme na hřiště, do tělocvičny a také do přírody. Každý klient bude mít možnost využít individuální schůzky s pracovníkem SOS Kajuty a svěřit se svými problémy a poradit se.  Vše je zadarmo a anonymní.

Provoz SOS Kajuty je financován s podporou Zlínského kraje a města Bystřice pod Hostýnem.
Mgr. Radim Kejík

 



Design By Macik