Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Strašidelně vzdělávací noc ve škole

Neuvěřitelné se stalo skutečností! Třída 8. B natolik miluje svou školu, že v ní dobrovolně zůstala i po vyučování. „Všichni budete po škole,“ nařídil třídní učitel Ivo Dedek. Ale donucovacích prostředků nebylo třeba, sešlo se téměř celé béčko.
Poškoláci se vybavili spacáky a s dobrou náladou mohli začít doučování. Nejprve je čekala hodina dějepisu. Navečer vyrazili na exkurzi do místní sokolovny, kde se seznámili s historií této vzácné architektonické památky. „Starosta bystřického Sokola nám vysvětlil, jaký podíl měli sokolové na vzniku samostatného Československa. Osmákům jsme tak přiblížili učivo, které se probírá v souvislostech s regionálním vývojem,“ podotkla Eva Mikešková, učitelka dějepisu a doprovodný pedagog. „Fotoprezentace pak připomněla nejen skvost architekta Fuchse, ale i návštěvu prezidenta Masaryka v našem městě,“ dodala.

Po historickém výkladu se žáci odreagovali v sokolském loutkovém divadélku. Zkusili sami vodit loutky a přitom vyslechli, jak se vyvíjelo vlastenecké divadlo v době národního obrození. Co by to bylo za sokolovnu, kdyby v ní chyběla pořádná tělocvična. Žíněnky, kruhy, bedny, trampolíny, vše k dispozici. Největší senzaci vzbudily posilovací stroje na venkovním hřišti.


Po návratu do školy se hromadně objednávala pizza, tak si žactvo při placení procvičilo i matematiku. A následovala stezka odvahy, procházka potmě po důvěrně známých místech. Budova školy, stará přes sto let, totiž ve dne vůbec není tolik strašidelná jako v noci. Třeba takový kabinet přírodopisu ukrývá exponáty, které v noci vypadají jako z hororu, kostlivec za dveřmi a v nálevu, hádejte co... Jak útulno pak bylo v zadýchané tělocvičně! Osmá B byla první třídou, která přežila noc ve škole na II. stupni. Kromě osmáků se to podařilo jen zpěvákům ze školního sboru Vrabčáci při soustředění.
A že to bylo náročné, spojit doučování po škole se zábavou….Někteří žáci totiž v rámci češtiny nacvičovali „řečnická cvičení“ až do rozbřesku.
-emi-



Design By Macik