Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Putovní pohár DDŠ zůstane doma

Už čtvrtý ročník lyžařského závodu O putovní pohár Dětského domova se školou Bystřice pod Hostýnem se konal ve dnech 15. 2.–16. 2. 2010 na Tesáku. Pohár bystřická škola pořádá jen v letech, kdy neorganizuje celostátní zimní olympiádnu DDŠ a VÚ. Jak uvedl ředitel DDŠ Mgr. Jiří Vodák, v pořádání těchto akcí se několik DDŠ v průběhu let střídá. Účast v poháru berou mladí lyžaři právě jako přípravu na olympiádu.

 

Na bohatě zasněženém Tesáku se jich letos sjelo 31. Kromě domácích se do boje o medaile a hodnotné ceny od tradičních sponzorů přihlásili také sportovci z VÚ a DDŠ Hostouň, z DDŠ Moravský Krumlov, z Hrochova Týnce, Těrlicka i Veselíčka. Někteří byli pohybově zdatnější a na běžkách obratnější než druzí – ale všichni závodili s vervou a maximálním nasazením. Ozdobou mužstev se letos staly také čtyři závodnice z Moravského Krumlova.
Závodilo se ve dvou kategoriích – starší žáci(+ žákyně) a mladší dorostenci – první den v běhu na lyžích klasickou technikou, druhý den pak čekal soutěžící náročnější štafetový běh volnou technikou. Nutno říci, že celkem šest reprezentantů bystřického DDŠ čnělo jako vždy na sportovní špici a žádný z nich neměl ve šplhu na stupně vítězů potíže. V běhu klasickou technikou zvítězil v kategorii starších žáků domácí Jan Zapletal před Jakubem Nebeským z DDŠ Hostouň a Pavlem Tomečkem z DDŠ Těrlicko. Mezi mladšími dorostenci byl nejlepším běžcem Tomáš Mark z DDŠ Bystřice pod Hostýnem, druhé místo obsadil Ivan Dražovský z Moravského Krumlova a třetí byl opět domácí Róbert Malík.
Mezi organizátory se i letos objevil zasloužilý trenér sportovců  místního DDŠ pan Vojtěch Zicháček, který na odpočinku rozhodně nezahálí. Kvalitní příprava místních byla znát i na výsledcích štafetového běhu volnou technikou. První místo obsadil opět tým DDŠ Bystřice pod Hostýnem A, druhé a třetí místo si pak po zásluze odvezlo domů mužstvo A i B DDŠ Hostouň.
Sportovcům z DDŠ Bystřice pod Hostýnem přejeme hodně štěstí do olympijského boje, který letos vypukne ve Vimperku.
                                                                                                                                                                                   msch



Design By Macik