Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

15. 11. Bystřice pod Hostýnem, žáci A – Hovězí 50:2 (26:2)
Nerovný zápas. Hostující tým by měl hrát ve druhé slabší skupině, házenou se teprve učí. O góly se podělili všichni hráči, nejvíce nastřílel Matela 15 a Heryán 10.

15. 11. Bystřice pod Hostýnem, žáci B – Kunovice, dívky 8:26 (3:14)
Hostující děvčata dala domácím pěkný příděl branek, dvě z nich daly dohromady celkem 22 gólů. Pro naše hráče to byla pořádná lekce, ale i takové zápasy jsou nutné pro další výkony.

17. 11. Bystřice pod Hostýnem, muži – Karviná 25:38 (17:18)
Osmifinále ČP mužů – 4. kolo. Proti extraligovému celku jsme si v prvním poločase vedli velice dobře, několikrát jsme se dostali do vedení a nasazení u všech hráčů bylo patrné. Na začátku druhé půle ale hosté přidali čtyři branky a trestali naše technické chyby rychlými protiútoky. Ukázala se kvalita soupeře, který na rozdíl od nás trénuje denně. Ale v žádném případě jsme nezklamali.

21. 11. Ivančice – Bystřice pod Hostýnem, dorost mladší 32:15 (17:8)
Oslabeni o dva nejlepší hráče Matysku a Kaňu neměli naši dorostenci žádnou šanci proti vedoucímu celku. Nejlepším střelcem byl paradoxně brankář Šimek, který vzhledem k sestavě nastoupil jako hráč do pole. Šnajdr D. – Šimek 7, Vičan 5, Hubík 2, Horák, Chadim, Cápík, Strava, Šnajdr V., Navrátil, Gál.

22. 11. Jičín B – Bystřice pod Hostýnem, muži 36:31 (13:15)
Velmi těžký zápas odehrála oslabená bystřice s domácím Jičínem, za který nastoupili čtyři hráči z extraligového celku. Nám chyběli klíčoví hráči Zbranek, Kovařík, Doležel a R. Tiller. V první půli byla hra vyrovnaná a dokázali jsme udržet krok s domácími. V druhém poločase se vyrovnaný stav udržel až do 55. minuty, kdy domácí získali tříbrankový náskok a vyčerpaní hosté už neměli sílu na zvrat v utkání. Velká škoda, v plné sestavě jsme mohli pomýšlet na bodový úspěch. Sestava, branky: Janků, Krupa – Tiller J. 10, Hradil 6, Hub 6, Salvet 6, Gabriž, Janovský, Ryška, všichni po jedné brance, Juránek.

29. 11. Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost – Polanka n. O. 37:31 (20:16)
Zasloužené vítězství našich hráčů. V první půli si vybudovali brankový. Náskok, který ještě hosté v druhém poločase stačili vyrovnat na 25:25. Hostujícího hráče Harabiš vstřelil sám celkem 13 branek. Ale naše hráče vyrovnání dotlačilo k výkonu, přidali na důrazu a zaslouženě vyhráli. Dařilo se Vičanovi s 12 brankami. Kaňa 11 branek, Matyska 8.
 
29. 11. Bystřice pod Hostýnem, muži – Dvůr Králové 37:31 (20:16)
Zasloužené vítězství domácích hráčů, kteří poprvé v této sezoně nastoupili v kompletní sestavě. A na výsledku to bylo znát. Od začátku zápasu jsme vedli a měli celý zápas pod kontrolou. Výborně hrála obrana a vynikající byl Janků v brance. O ještě vyšší vítězství se domácí připravili, když neproměňovali vyložené šance. Sestava a branky: Janků, Krupa –Tiller J., Hub a Zbranek po 6, Doležel a Kovařík po 2, Janovský, Hradil, Tiller R., Salvet a Ryška po 1, Gabriž a Juránek.

6. 12. Přerov – Bystřice pod Hostýnem, muži 30:34 (18:17)
Utkání hrané na neutrální půdě v Holešově bylo od začátku velmi nervózní, se spoustou sporných výroků rozhodčích. Nepřesná střelba, až přílišné množství technických chyb a svůj den neměli ani jinak vždy dobře chytající brankáři. V první půli se střídalo vedení  na obou stranách. Ve druhém poločase hosté zlepšili obranu, začali hrát svou hru a dali 7 branek. Jejich vedení domácí v závěru korigovali na čtyřbrankový rozdíl.

6. 12. Žeravice – Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost 34:32 (12:17)
Velká škoda promarněných příležitostí na půdě posledního celku soutěže. Naši dorostenci začali lépe a celý poločas si udržoval vedení. Bohužel v druhé části hry náskok neudrželi a dovolili soupeři otočit výsledek ve svůj prospěch. Nepomohlo ani 16 branek nejlepšího střelce Matysky.

13. 12. Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost – Juliánov 25:35 (12:14)
Potupná prohra s celkem, který přijel s šesti hráči v poli, hrál do 48. minuty v pěti hráčích a od 48. minuty ve čtyřech, protože dva z nich obdrželi ČK. Přístup některých hráčů k utkání je zarážející. Po podzimní části patří našemu celku 10. místo. Sestava posledního utkání podzimní části: Šimek – Kaňa, Hubík, Vičan, Strava, Navrátil, Cápík, Gál, Chadim, Stejskal.

13. 12. Bystřice pod Hostýnem, muži – Strakonice 25:28 (10:15)
Poslední utkání podzimní části bylo velmi dramatické a dá se říct, že bylo rozhodnuto již v první půli. V tomto úseku hry nás zradila střelba, zvláště v prvních 13 minutách, kdy jsme dali pouhé dva góly. Ve druhé části hry podali domácí zlepšený výkon a dvakrát se přiblížili na dostřel jedné branky. Ale zkušený soupeř si vítězství uhlídal. Domácí nastoupili v kompletní sestavě, ale na druhý tým tabulky nestačili. Sestava podzimní části: Janků, Krupa – Doležel, Hub, Zbranek, Hradil, Salvet, Kovařík, Tiller J. Tiller R., Janovský, Gabriž, Juránek, Ryška. Umístění v tabulce:  z 12 celků 6. místo.

Los jarní části – 1. liga mužů (začátky domácích zápasů v 11 hodin)
21. 2. Bystřice pod Hostýnem – Ostrava, 6. 3. Bystřice pod Hostýnem – Náchod, 20. 3. Bystřice pod Hostýnem – Olomouc, 17. 4. Bystřice pod Hostýnem  – Plzeň B, 24. 4. Bystřice pod Hostýnem – Jičín B, 8. 5. Bystřice pod Hostýnem – Přerov

Sledujte aktuální informace v klubové skřínce. 

Alice Ottová 



Design By Macik