Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nehulíme – kreslíme

První páteční březnové ráno se naše knihovna otřásala salvami smíchu.  Ale nebojte se – vydržela! A kdo byl hlavním důvodem této dobré nálady? Nejprodávanější český ilustrátor dětských knížek Adolf Dudek, který za námi přijel s projektem NEHULÍME – KRESLÍME! Žáci šestých tříd z obou našich základních škol se skvěle bavili, a když se zrovna nesmáli, pokoušeli se kreslit. Stačily jim na to čtyři základní geometrické tvary, aby zvládli jednoduchou krajinku, město a také různé výrazy obličeje.


V odpoledních hodinách se mohli setkat s Adolfem Dudkem a jeho svérázným způsobem vedení zábavného kurzu kreslení také dospělí. Kdo přišel, určitě nelitoval.
Nestali se z nás sice kreslíři, ale společně jsme lehce pootevřeli dvířka k tomuto umu. Možná se našli i jedinci, kteří si představovali, že do tajů kreslení proniknou mnohem více. Nejen pro ně však máme dobrou zprávu. Příští rok, opět v březnu, se můžete těšit na pokračování v podvečerním kurzu kreslení. Takže zase za rok s Adolfem Dudkem na shledanou!
                  

MaCha



Design By Macik