Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Je měsíc květen, a jak napovídá jeho jméno, všechno kvete. Kvete i láska – neboť máj je lásky čas. V květnu bychom neměli zapomenout na maminku, protože v tomto měsíci se slaví Svátek matek. A ani v květnu bychom určitě neměli zapomenout na dobrou knihu. Proto přicházíme i nyní s nabídkou novinek, které si můžete půjčit v knihovně.

Beletrie
Astvacaturov, A.: Lidé v nahotě. Autobiografický román popisuje život „obrýleného intelektuála“ unaveného nevzdělaností svého okolí, proti níž nachází jediný lék – humor.
Geislerová, A.: P. S. Deníkové zápisky populární herečky Ani Geislerové zachycují všední život i záblesky střeženého soukromí.
Michell, T.: Co mě naučil tučňák. Jedinečný, silný životní příběh, který dojal celý svět, o nevídaném vztahu mezi mladým učitelem a tučňákem.
Obermannová, I.: Láska. Román líčí život ženy středního věku, která není šťastná ve svém manželství. Úraz manžela a setkání s dávnou životní láskou jí však otevřou oči.
Quillen, J.: Vězněm v Alcatrazu. Očité svědectví dramatického pokusu o útěk z nejstřeženější věznice na světě.
Shah, S.: Myšky v kuchyni. Dojemný a zároveň zábavný autobiografický román o rodině, lásce a životě na francouzském venkově.
Součková, Z.: Deník běžkyně v nejlepších letech. V knize najdete autorčiny zápisky o jejích běžeckých dobrodružstvích, myšlenky, niterné pocity, vnitřní monology i pochybnosti o sobě a o svém konání.

Naučná literatura
David, P.: Nejkrásnější výlety autem. 40 výletů autem, které nemusí být jenom přesunem od památky k památce, ale příjemným zážitkem.
Kopsová, K.: Jak se krotí tygr. Knížka pro děti, rodiče i pedagogy – rychlé lekce pro klid doma i ve škole.
Menděl, J.: Cesta ven ze šíleného světa. Autor předkládá své osobní poznatky, postřehy a závěry, které se pro nás mohou stát pomocníkem při hledání vlastní vnitřní pravdy a hlubšího smyslu života.
Pacner, K.: Velmistři špionáže. Autor představuje svět tajných služeb v přímém napojení na hlavní události 20. století, které přinesly nesmírné utrpení milionům lidí na celém světě.
Spálená, L.: Karel Zeman a jeho kouzelný svět. Kniha vypráví životní příběh Karla Zemana od jeho dětství, představuje jeho díla i ohlasy, které díla vyvolala u nás i v zahraničí.
Webb, B.: Rudý kruh. Kniha nabízí unikátní a fascinující pohled specialisty tajných operací na vnitřní fungování americké branné moci.

Knihy pro děti
Blafl, J.: Strážkyně krystalů. Dobrodružné příběhy plné fantazie, tajemství a čarovných světů, kde lidé mohou komunikovat s jednorožci, tygry, draky i jinými tvory.
Byrne, M.: Výherce. Strhující příběh o chlapci, kterému změnil život jeden výherní los.
Fišarová, M.: A-Ž půjdeš do školy. Máte doma předškoláka nebo prvňáčka? Kniha pomůže dětem nejen s abecedou, ale také jim představí nový svět školního prostředí.
Funke, C.: Měsíční drak. Tento půvabný příběh pomáhá dětem budovat odvahu, vyzdvihuje význam přátelství a přináší pochopení, že být statečný je důležitější než být velký.
Martínek, J.: Dějepis v souvislostech. Autor mapuje historické dění v Čechách a v dalších evropských zemích srozumitelně a s ohledem na to, aby kniha čtenáře zaujala a bavila.
MacDonald, B.: Paní Láryfáry. Rozmarné vyprávění o kouzlech paní Láryfáry, která umí léčit dětské zlozvyky a nectnosti.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .               JaRo

 



Design By Macik