Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kdo skočí z větší výšky

Na začátku května jsme jeli s celým souborem literárně dramatického oboru ZUŠ Bystřice pod Hostýnem na celostátní přehlídku do Litvínova. Cesta byla daleká, ale my si ji přesto docela užívali, protože nám v autobusech podávali dobrou tekutou čokoládu. Když jsme přestupovali v Brně, stačili jsme si pro štěstí sáhnout na budovu Národního divadla.


Náš divadelní soubor tvoří žáci a žákyně: Bianka Pavlištíková, Andrea Jurásková, Ondřej Čáp, Tomáš Omelka, Viktor Chaňo, Michal Grygar, Prokop Chvatík a Adam Míča. Vede nás paní učitelka Bohumila Plesníková a na cestě nás doprovázela také Jitka Hluchá, maminka jednoho našeho herce. Poslední kus cesty do dalekého Litvínova jsme jeli tramvají.

Hned po slavnostním zahájení přehlídky jsme měli možnost podívat se na některá zajímavá divadelní představení souborů z celého Česka. Moc se nám líbily Zuckerbergovy loutky, bylo to divadlo o závislosti na facebooku a kyberšikaně. Hráli ho herci ze ZUŠ v Hradci Králové.
Druhý den přehlídky přišlo na řadu naše představení Kdo skočí z větší výšky, inspirované literární předlohou Astrid Lindgrenové. Padla na nás velká nervozita. Porota byla přísná a spravedlivá. Až několik dnů po přehlídce jsme se k naší velikánské radosti dověděli, že naše představení bylo zařazeno do Stříbrného pásma.
V Litvínově nás ještě moc zaujaly dvě inscenace, na které doteď vzpomínáme. Bylo to představení žáků ZUŠ Jindřichův Hradec Holubí mambo, o holubech původně určených pro vědecké pokusy. Nejvíc ale budeme vzpomínat na představení Třinácté znamení zvěrokruhu, které hráli žáci ze ZUŠ Hlučín. Bylo o pánovi, který po nehodě na kole ztratil paměť a ve svých 25 letech začal znovu, podobně jako malé dítě, objevovat svět. Ten pán byl dokonce na premiéře představení přítomen a my jsme si s ním potom mohli povídat.

Byli jsme pěkně ubytovaní a moc nám chutnalo jídlo, které pro nás v Litvínově připravili. Na divadelní výlet do Litvínova budeme dlouho vzpomínat. Moc jsme si to všichni užili a velice se nám tam líbilo.

Žáci divadelního souboru LDO ZUŠ Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik