Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Po kolejích na výlet

Blížil se konec školního roku a s ním i doba výletů. Proto jsme se rozhodli, že pojedeme vlakem do Kroměříže. Pro některé děti byla tato cesta po kolejích zážitkem, neboť jely poprvé vlakem. Cesta vlakem příjemně ubíhala a s ní i prosluněná krajina.


Ve stanici Kroměříž jsme vystoupili a vydali jsme se vstříc novým zážitkům. Zrovna jsme si ve školce povídali o dopravních prostředcích a o respektování bezpečnostních pravidel. Ve městě nás uvítali dva barevní panáčci – červený a zelený. Dopravní situaci jsme zvládli na jedničku. Potom jsme zamířili do zámeckého parku, kde nás u vchodu vítala rodina veverek. Právě měly chutnou a zdravou svačinu – semínka ze šišek. My jsme také dostali hlad a posvačili v zámecké aleji. Mezitím už na nás čekal další vláček, který však nejel po kolejích, ale po cestičkách v parku. Byl to výletní zámecký Pacific. S tímto vláčkem jsme procestovali celou zahradu, včetně různých zákoutí. Paní řidička a průvodkyně v jedné osobě nám vyprávěla o zajímavostech tohoto parku. Nejvíce se nám líbila zvířátka, zvláště mandarinské kačenky. Také písničky z reproduktoru za jízdy nás příjemně naladily: ,,Datel, datel, léčí za pakatel...“


Kola vláčku vystřídaly naše nožky a my se blížili k ZOO koutku, kde nás vítal páv s pestrobarevným vějířem. Opice v klecích nás bavily svými kousky. Přiblížili jsme se k východu ze zahrady a cestou na nádraží jsme se prošli centrem Kroměříže.


Zpátky jsme jeli zrovna tím vlakem – žralokem, který vídáváme při našich procházkách. Tak příště na výlet letadlem, nebo lodí? 

Děti z MŠ Sokolská



Design By Macik