Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Skejťáky liják neodradil

Deset minut před startem 3. ročníku LOCAL SKATE CONTEST 16. července 2016 začalo pršet. „Loni jsme se topili v asfaltu, a letos je to zlitá Mrtvolka,“ popsal aktuální situaci jeden z borců. Otevřené závody skateboardů, BMX kol i koloběžek se na mokrém povrchu nemohly jet. Plechové překážky zmáčely proudy vody, a tak se návštěvníci shromáždili pod stanem, kde proběhla pohodová seance.


„Startovací listina je hotová, bereme to jako beforparty, takovou předakci.  Závody přesuneme na pozdější termín. Dneska je zahřívací kolo, posedíme, pokecáme, dáme pivko,“ nenechal se odradit hlavní pořadatel Jiří Tiefenbach.


Příznivcům freestylu zarapovala přerovská dvojka, přihlížející pivaři ocenili výčep, z grilu se kouřilo. Jen po nových rampách namísto prken klouzal vodopád. Přestože si Jiří Tiefenbach návštěvnost pochvaloval, došlo i na slova kritiky. „Skatepark udržujeme s Lukášem Vaculíkem. Potěší nás, když někdo pomůže, ale vesměs jsme na to sami dva. O to víc nás mrzí, když nám tu mladí dělají nepořádek, štve nás, že my se snažíme, a někteří tu třeba rozházejí odpadky.“ Dobrovolnictví ocenila i bystřická radnice, když na rozšíření skateparku opětovně přidělila finanční prostředky z grantového fondu. I proto chtějí pořadatelé předvést, jak ve výstavbě pokračují. „Děláme to ale všechno až po svém zaměstnání, do večera, často i z vlastních peněz. Dostavíme, co máme v plánu, a pak děláme jen udržovací práce, pořád nám to stojí za to,“ shodli se Tiefenbach s Vaculíkem.
Eva Mikešková



Design By Macik