Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



V Rychlově zahájili letošní sezonu požárního sportu

Uspořádáním okrskové soutěže sborů dobrovolných hasičů desátého okrsku zahájili v Rychlově letošní sezonu požárního sportu. Soutěž proběhla v sobotu 15. května 2010 v dopoledních hodinách bez fandících přívrženců tohoto sportu, zato však na bahnitém trávníku nebo spíše na travnatém bahně. Nepřízeň počasí však nemůže v Rychlově požární sport zastavit.

 Požárního útoku s dopravním vedením 3B se zúčastnilo družstvo mužů z Bystřice pod Hostýnem, Chvalčova, Hlinska pod Hostýnem a obě družstva mužů z Rychlova. Dopravní vedení 2B bylo připraveno pro družstvo žen z Rychlova. Jako první nastoupila k útoku Bystřice, která však i přes velmi dobrý start útok nedokončila. Jejich proudnice se změnily v kropicí konve a při nejlepší vůli terče shodit nešly. Chvalčovští požární útok zvládli s menšími problémy u levého proudu. Výsledný čas 40,3 sekundy nebyl nejslavnější, zato se jim podařilo do stále nekončící řady deštivých dnů vnést alespoň špetku humoru. Družstvo Rychlov I předvedlo vynikající útok s výsledným časem 21,6 sekund. Mužům z Hlinska se nepodařilo shodit pravý terč a jejich útok byl anulován. Jako poslední z mužů nastoupilo družstvo Rychlov dvojka a předvedlo nejlepší útok dne s výsledným časem 20,18 sekund. Ženy se nenechaly zahanbit a ukázaly brilantní útok, při kterém pravý proud shodil terč v čase 19,59 sekund. Na levém proudu se u terče tak hladce nedařilo a výsledný čas spadl až na 36,23 sekundy. Rychlov opět ukázal, že je za jakýchkoliv podmínek velmi dobře připraven.
Členové sboru si dovolují pozvat všechny zájemce na další soutěž v požárním sportu O putovní pohár starosty SDH Rychlov, která se uskuteční 12. června 2010 a je součástí seriálu soutěží Podhostýnské ligy.
        ŠraM


Fotografie


Design By Macik