Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Slet čarodějnic na sokolském hřišti

Poslední dubnový podvečer, v pátek 30. dubna před filipojakubskou nocí, se začal srocovat na bystřickém náměstí čarodějnický potěr. Samozřejmě pod dozorem dospělých průvodců.

 

Pak společně všichni vyrazili se symbolickou hadrovou čarodějnicí, vztyčenou na dřevěném kříži, na sokolské hřiště.
Zde už pro ně byly připraveny soutěže a po absolvování jednotlivých disciplin i sladké odměny. Kopalo se míčem do brány, skákalo se na trampolínce přes švédskou bednu, létal se slalom na koštěti a ještě mnoho jiného. Kvečeru byla hadrová čarodějnice spálena na připravené hranici dřeva a zima a vše zlé, co s ní bývá spojeno, zas na nějaký čas zažehnáno.

 

Narozdíl od loňského roku se počasí vydařilo, sluníčko svítilo až do večera, a tak tento druhý sokolský slet čarodějnic proběhl úspěšně. Pořadatelé nezapomněli ani na rodiče, pro které bylo připraveno bohaté občerstvení.
Děti snad uvítaly, že Tělocvičná jednota Sokol v Bystřici pod Hostýnem zařadila do svého ročního programu pro své malé příznivce kromě dětských šibřinek a dětského dne ještě dubnový slet čarodějnic.Dospělý doprovod si pochvaloval, že se při těchto sokolských akcích zapojují do soutěží aktivně všechny děti, a nezůstávají tedy jen pasivními konzumenty atraktivní zábavy, která je jim často nabízena. I proto se tato dětská akce líbila a snad se stane každoroční tradicí bystřického Sokola.

 

Za uspořádání pěkného podvečera patří dík hlavně ženské části sokolské jednoty. Naše ženy si berou pod svůj patronát všechny dětské akce pro veřejnost. Zvláštní poděkování pak zaslouží žáci základní školy praktické a speciální, kteří zhotovili pro čarodějnický průvod právě onu krásně ošklivou hadrovou čarodějnici.
Těšíme se na shledanou u dalších akcí bystřického Sokola.

                                                                                                                                                          Vladimír Macenauer



Design By Macik