Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Voda je dar, jehož hodnotu jsme dosud plně nepoznali

O vodě se na naší škole mluví v celé řadě vyučovacích předmětů po celý školní rok. Navíc je slovo voda skloňováno ve všech pádech snad každodenně právě v měsíci březnu. Ptáte se proč? Březen je do našich myslí zapsán nejen jako první jarní měsíc nebo měsíc knihy, ale také jako měsíc vody. Snad právě proto, že 22. březen je na celé Zemi oslavován jako Světový den vody.


V souvislosti s tímto datem připravili žáci ekologicko-biologického praktika v 9. ročníku pod vedením Jitky Vašinové dvouhodinovku plnou her. „Voda je život – nejen pro tebe!“ – byla tajenka jednoho z mnoha úkolů, které plnili žáci III. A. Třeťáci hledali kapky vody a luštili tajemnou větu, vydali se na dlouhou cestu kapky vody k člověku a zase zpět do přírody. Museli také vypočítat, kolik vody za jeden den spotřebují. Na vlastní kůži si vyzkoušeli, jak těžké je nosit vodu na hlavě tak, jak ji nosí ženy v Africe.
Další akcí související s vodou je výtvarná soutěž Živá voda, kterou pořádá Alcedo Vsetín. Krásné práce vytvořili žáci IV.B se paní učitelkou Jitkou Růžičkovou.
Voda nás bude provázet i později. Na začátku dubna vyrazí žáci v ekologicko-biologickém praktiku v 7. ročníku na další etapu mapování a hydrobiologicko-botanického zkoumání toku Bystřičky.

Ing. Jitka Vašinová
ZŠ Bratrství Čechů a Slováků Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik