Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřická Alternativa přilákala příznivce metalu a hardcoru

Nejen jaro, ale především alternativní kapely rozehřály v pátek 8. dubna 2011 už popáté Společenský dům Sušil v Bystřici pod Hostýnem. V rámci nonkonformní přehlídky Bystřická alternativa se za podpory města prezentují tvrdé kapely z Česka i celé Evropy.


Večer rozjela nová částečně bystřická formace Ocean Avenue, která se představila směsí tvrdého moderního rocku. Členové této nové kapely jsou z Bystřice a ze Zlína. Nahradili v programu již léty prověřené plzeňské Positive Mind, kteří byli nuceni zrušit svou účast kvůli zranění kytaristy. Ocean Avenue lze podle dramaturga večera Martina „Baryho“ Táborského, bubeníka bystřické kapely My Funeral, považovat za novou naději na scéně. Podle jeho slov předvedla  kvalitní směs moderního tvrdého rocku a crossoveru a sází hlavně na komunikaci s fanoušky. Svou roli na Alternativě zvládli bezpochyby na výbornou.


Kapela Criminal Collection ze Vsetína byla asi nejenergičtější a nejmelodičtější skupinou večera. Jde o  mladé muzikanty, kteří jsou přesto už nyní  označováni za české stálice na poli stylu melodický punk.


Cizinci měli přijet z rakouského Linze. Hudbou s jasnými prvky metalu řízlého rock'n'rollem se měli představit Outsmarted. Nakonec je však nahradili pražští Dirty Blondes, kteří hrají punk-rockenroll. Publikum dostali bezpochyby do varu. Tato pražská pětka společně s charizmatickou zpěvačkou  v čele ukázala, že  neumí sundat nohu z plynu. „Hlavním tahákem byla letos finská kapela Presley Bastards. Tyto muzikanty lze jednoznačně považovat za první ligu skandinávského melodického hardcoru,“ ocenil hlavní hvězdu přehlídky Táborský. Vnímá je jako partu skromných kluků, kteří se svým melodickým hardcorem nejsou v Česku žádnými nováčky. Pravidelně se k nám vracejí s každým novým albem. Dotáhli celou show do maximálního varu a několika vyžádanými přídavky pátou Bystřickou alternativu uzavřeli.    

       
Na jarní přehlídku navazuje letos druhým rokem i festival „Letní alternativa“. Bystřická radnice připravuje jako hlavní tahák poslední srpnové soboty klasiky českého punku – Visací zámek.
                                                                                                                                                                         Tomáš Hradil



Design By Macik