Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



S družinkou za sluníčkem

Že je Slunce od nás příliš daleko? To není pro naši školní družinku při ZŠ T. G. Masaryka žádný problém. Prostřednictvím encyklopedií a internetu jsme se s dětmi vydali za sluníčkem, abychom si společně tuto vzdálenou hvězdu na obloze představili. Poté následovala celá řada dalších aktivit, směřovaných ke SLUNCI. Ať to bylo čtení příběhů a pohádek, zpívání písniček a recitování básniček, práce s omalovánkami, s početními příklady a jinými úkoly. Děti si oblíbily malování a výrobu sluníček. Pracovali jsme různými technikami, v družinkách se malovalo vodovými barvami, pastely, stříhalo se a lepilo, sluníčko jsme poskládali i ze žlutých vršků od limonád. Naše cesta za sluníčkem vyvrcholila společnou akcí na školním dvorku, kdy jsme si předvedli využití sluneční energie na zapůjčeném fotovoltanickém autíčku. Děti za své sluneční aktivity obdržely žluté nafukovací balónky s logem „Evropských dnů Slunce“, se kterými se pak i vyfotily. Tyto naše aktivity jsme uspořádali za spolupráce s Czech RE Agency – Českou agenturou pro obnovitelné zdroje energie.


V roce 2002 začala v Rakousku osvětová kampaň „Den Slunce“, která se postupně rozvinula do celoevropské podoby. V Evropě tato aktivita probíhá každý rok několik dnů, letos připadla na  1.–19. května a zapojuje se do ní spousta organizací, školek a škol.


„Evropské dny Slunce“ podporují využití volného a neomezeného zdroje obnovitelné energie, který je dostupný všude a pro každého a je možné ho využít k výrobě elektřiny, k vytápění a chlazení. Tímto unikátním zdrojem je samozřejmě Slunce a naším cílem bylo dozvědět se o něm co nejvíce.

 

                                  KUK



Design By Macik