Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



MŠ v ZUŠ aneb Než vykvetou sněženky

Zima si letos s námi hraje. Sníh střídá déšť, bílé závěje přes noc nahradí květy sněženek. Sáňkování venku bylo málo, a tak ZUŠ pozvala na zimní radovánky předškoláky z mateřských škol do svého sálu. Tam vypukla pravá zima, kde „Sněží, sněží, mráz kolem běží, fouká, fouká, bílá je louka“. Stavěli se sněhuláci, dala se pohladit srnečka u krmelce, a vše ještě doprovázela zvířecí kapela. Kočka hrála na příčnou flétnu, pes na trubku, kozel na tubu a kocour na buben a činely. Nevěříte? To vše bylo k vidění na workshopu, který přichystaly na konci února paní učitelky Lenka Češková, Jiřina Vrbecká a Martina Studená.


Už čtvrtým rokem připravují zábavné dílny, kde se propojují výtvarné a hudební hry. Malí posluchači jsou aktivně zapojováni do celého programu. Nejenže slyší a vidí různé hudební nástroje, ale na některé si mohou dokonce zahrát. Společně si zazpívají. Děj písní ztvárňují pohybem a zároveň vše hned malířsky zaznamenávají na připravený arch papíru. Tentokrát měl program téma „Než vykvetou sněženky“. Písničky směřující od zimy až k jaru doprovázely obrázky Josefa Lady. Byly promítány na stěnu a děti do nich mohly vstupovat.
Pečlivě připravený program je vždy živý, zábavný a plný změn. Hodina uteče jako voda a nikomu se nechce odcházet. Máme štěstí!  Tým šikovných organizátorek připravuje pro nás další překvapení již na konec dubna.

Štěpánka Maliňáková



Design By Macik