Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na přednášky do klubu

Klub důchodců Bystřice pod Hostýnem zahájil od letošního roku pravidelná setkávání vždy ve čtvrtek od 15 do 17 hodin v klubové místnosti na adrese Palackého čp. 575. Každé pondělí navíc pořádá od 12.30 cvičení pod vedením kvalifikované cvičitelky.


Začátkem března uspořádal klub besedu na téma „Sociální politika a činnost charity“. Pozvání přijali Mgr. Marcela Vegrichtová, vedoucí odboru sociálních věcí MěÚ Bystřice pod Hostýnem, ředitel Oblastní charity Bystřice pod Hostýnem Ing. Pavel Pilmajer a jeho spolupracovnice paní magistra Štěpánová.


Paní Vegrichtová nás seznámila se změnami zákonů o sociální péči a se způsobem rozdělování prostředků v této oblasti, kterými disponuje Krajský úřad Zlín. Pan Pilmajer nám přiblížil náročnou práci ošetřovatelek charitní pečovatelské služby, které se věnují starším a nemocným lidem nezvládajícím běžné denní úkony. Každý účastník besedy obdržel informační letáky charity. Následovala diskuse, ve které oba vedoucí pracovníci odpovídali na dotazy. V diskusi získalo auditorium množství dalších zajímavých a užitečných informací, proto je škoda, že účast na besedě nebyla větší.
Milí důchodci, zúčastňujte se besed pořádaných pro vás a širokou veřejnost v Bystřici pod Hostýnem a nebojte se zeptat na věci, které vás zajímají či trápí.

Samospráva Klubu důchodců Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik