Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Podzimní sklizeň bystřických minigolfistů

Grand Prix v Olomouci

Pátý celostátní turnaj jednotlivců – Grand Prix se uskutečnil 13. září. Šestý a poslední z vrcholů letošní sezony shromáždil na hřišti MGC Olomouc 72 hráčů a hráček. První DGC Bystřice pod Hostýnem reprezentovalo devět sportovců. Všichni účastníci odehráli tři okruhy na filcových drahách.


Z bystřické sestavy byla nejlepší Alena Doleželová, která zahrála 93 úderů a patřilo jí 1. místo v soutěži juniorek. V kategorii žen byla z bystřické dvojice úspěšnější Lucie Pavelková se 106 údery a 5. místem. Karolína Jandová se 108 údery skončila šestá. Matěj Novák docílil 102 úderů a mezi juniory byl třetí. V soutěži mužů byl z bystřické pětice nejlepší Ondřej Mlčoch s 95 údery na sedmém místě.


Současně byla prvním kolem zahájena extraliga družstev v sezoně 2015–2016. V soutěži juniorů startovalo bystřické družstvo jen ve dvojici Novák a Doleželová, což znamenalo 3. místo za MGC Hradečtí Orli a TJ MG Cheb. V soutěži žen zahrála trojice Doleželová, Pavelková a Jandová 307 úderů a obsadila 2. místo za MGC 90 Brno (295 úderů). Třetí byl SK Tempo Praha.


V prestižní soutěži smíšených družstev zahrál tým 1. DGC Bystřice pod Hostýnem v sestavě Doleželová, O. Mlčoch, Novák, Pavelková, Z. Macháček a M. Mlčoch 602 úderů a obsadil 4. místo. Zvítězilo družstvo SK Tempo Praha s 553 údery.

Moravia Tour v Kopřivnici

Zemský turnaj jednotlivců pro oblast Moravy a Slezska – 4. Moravia Tour se uskutečnil 20. září na hřišti TJ Start Kopřivnice. Účastnilo se ho celkem 53 hráčů a hráček, sedm z 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Nejlepší z bystřické sestavy byla Karolína Jandová, která na čtyři okruhy na eternitových drahách zahrála 82 úderů a bezpečně vyhrála v soutěži žen. Matěj Novák s 91 údery obsadil první místo v kategorii juniorů. Nejlepší z bystřických mužů byl Břetislav Sedláček (84 úderů a 7. místo) a nejlepším naším seniorem-veteránem se stal Vladimír Sedláček (96 úderů, 9. místo).
Současně pokračovala první liga družstev druhým kolem v sezoně 2015–2016. V soutěži seniorů startoval bystřický tým pouze s dvojicí Vladimír Sedláček a Oldřich Mikulík a obsadil 4. místo.


V soutěž smíšených družstev zahrála 1. DGC Bystřice pod Hostýnem v sestavě Jandová, B. Sedláček, Čeladník, V. Sedláček, a Kotas 447 úderů a obsadila 4–5 místo spolu s domácím týmem TJ Start Kopřivnice. Zvítězil MGC Olomouc B s 424 údery.

Pohár mistrů evropských zemí

V holandském městě Appelscha byl ve dnech 1.–3. října uspořádán 51. ročník Poháru mistrů evropských zemí v minigolfu družstev. Startovalo 110 hráčů a hráček, kteří v jednadvaceti klubových týmech reprezentovali jedenáct zemí. Za Českou republiku nastoupili úřadující mistři ČR, v soutěži žen 1. DGC Bystřice pod Hostýnem a v soutěži mužů tým MGC Olomouc. Hrálo se na filcových drahách, což bylo pro oba české celky nevýhodou. V soutěži žen vybojovalo bystřické družstvo pěkné 4. místo, když zahrálo 772 úderů na osm okruhů a zůstalo jen pět úderů za bronzovou příčkou.
Sestavu bystřického týmu letos tvořily:


Lucie Pavelková, současná mistryně ČR (252 úderů, v soutěži jednotlivkyň 11. místo). Zúčastnila se už dvou ročníků PMEZ v letech 2011 a 2012.
Karolína Jandová (255 úderů, v soutěži jednotlivkyň 14. místo), zúčastnila se také dvou ročníků PMEZ v letech 2011 a 2012.
Alena Doleželová, současná juniorská mistryně ČR (265 úderů, v soutěži jednotlivkyň 20. místo), v PMEZ startovala poprvé.


Bystřice skvěle odstartovala, když v 1. kole zahrála 91 úderů a byla na 2. místě pouhý jeden úder za německým týmem z Mainzu. Po druhém a třetím kole bystřická trojice v pořadí klesla, pátý okruh ji však opět posunul na druhé místo. Po sedmém kole byla naše trojice na páté příčce. V posledním osmém kole však družstvo 1. DGC Bystřice pod Hostýnem zahrálo skvělých 89 úderů a předstihlo Švýcary z Burgdorfu o šest úderů. Zůstalo však pět úderů za rakouskou trojicí z Herzogenburgu.


Trojice bystřického klubu tím zopakovala 4. místo, které hráčky 1. DGC Bystřice pod Hostýnem vybojovaly v PMEZ v roce 2012 v portugalském městě Vizela. O rok dříve v Itálii získal náš tým v PMEZ třetí příčku. Tým bystřického klubu koučovali Daniel Dvořák, Matěj Novák a Ivan Doležel. Bystřické golfistky se v posledních dvaceti sezonách zúčastnily osmkrát turnajů v PMEZ. Bylo to v letech 1996, 1997, 2001, 2007, 2009, 2011, 2012 a 2015. V roce 1996 vybojovaly prvenství, což se v dalších ročnících už nepodařilo.


Pořadí družstev žen: 1. MGC Mainz, Německo (727 úderů), 2. 1. MGC Göttingen, Německo (762 úderů), 3. MGC ASKO Herzogenburg, Rakousko (767 úderů), 4. 1. DGC Bystřice pod Hostýnem, ČR (772 úderů), 5. MC Burgdorf, Švýcarsko (778 úderů), 6. Gullbergsbro BGK, Švédsko (787 úderů), 7. MGC Oirschot, Holandsko, 8. G. S. P. Cusano Milanino, Itálie, 9. Vizelgolfe, Portugalsko, 10. Manse RG Tampere, Finsko.


Také v soutěži družstev mužů vybojovalo MGC Olomouc 4. místo za švédskými týmy Uppsala BGC a Skoghalls BGK a za německým BGC Hardenberg-Pötter. Startovalo 11 družstev. v olomouckém družstvu hráli i dva bývalí členové bystřického klubu Michal Stančík a David Bílek.


Účastí českých hráčů v PMEZ v Holandsku skončila letošní minigolfová sezona v ČR.
Vlastimil Doležel



Design By Macik