Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



ZPRÁVIČKY ZE VČELÍNA

Taneční pohár se blíží
Začátkem dubna se naši tanečníci z taneční skupiny Maya zúčastnili oblastního kola Přehlídky pódiových skladeb a vybojovali úžasné zlaté medaile s choreografií Mimoni. Čtyři zástupci této skupiny obsadili druhé místo s choreografií 4 STARS.  Tuto skupinu budeme moci vidět i na soutěži O včelínský taneční pohár, kterou pořádáme v sobotu 14. května od 13 hodin ve sportovní hale Společenského domu Sušil.

Florbalový turnaj se ujal
V sobotu 16. dubna jsme uspořádali 1. ročník Jarního florbalového turnaje, kterého se zúčastnilo šestnáct týmů ze SVČ a DDM Zlínského a Olomouckého kraje. Účast na prvním ročníku byla nečekaná, hrálo se skoro až do večera a celkem se na hřišti vystřídalo 170 chlapců, ale i děvčat. I když již letos medaile z jiných florbalových turnajů máme, tentokrát nám na domácím poli nepřálo štěstí a mezi tři nejlepší jsme se neprobojovali.

Broučci už jsou vzhůru
V úterý 19. dubna se konala v areálu SVČ Včelín jarní slavnost Probouzení broučků, na kterou se slétly berušky a broučci z blízkého okolí, aby společně probudili broučičí kamarády, jež si u nás děti uložily ke spánku na podzim. Po soutěžích čekala na malé účastníky akce sladká odměna a teplý čaj. Součástí programu byla i jízda na koni, trampolína a žonglérský workshop, kde si všichni návštěvníci bez rozdílu věku mohli vyzkoušet svůj um. Na závěr přišlo vhod posezení v teple u ohně s opékáním špekáčků. O navození podmanivé táborákové atmosféry se postaral svým zpěvem a hrou na kytaru pan Huňa a jeho mladí svěřenci ze zájmového útvaru Táborová kytara. Všem malým i velkým návštěvníkům děkujeme, že si k nám i v tomto chladném počasí našli cestu.

Přijďte na Včelínskou akademii
S blížícím se koncem školního roku začínají holky i kluci navštěvující zájmové útvary SVČ Včelín zúročovat na různých soutěžích své schopnosti a dovednosti, které získali ve sportovních, tanečních a hudebních oblastech.
Naši letošní činnost zakončíme v pondělí 30. května ve sportovní hale SD Sušil Včelínskou akademií, kde děti předvedou, co se v letošním školním roce naučily. Začátek v 16.30 hod. Protože poskytujeme zájmové vzdělávání všem, tedy dětem od nejútlejšího věku i dospělým, bude program velmi pestrý.

Co bude v létě?
V červnu nás čekají dopolední pohádkové a sportovní programy pro mateřské a základní školy z blízkého okolí a přípravy na příměstské tábory, které budou probíhat po celé letní prázdniny. A protože nás opět čeká parné léto, budou mít určitě děti radost z letošní novinky – bazénu. Velmi nás těší zájem veřejnosti o příměstské tábory. Volných míst ubývá. Největší zájem je o sportovní  IN-LINE KEMP a pohádkový tábor Záhady pohádkové říše pro děti MŠ, kam už se vejde jen šest zájemců. Na ukončení školního roku chystáme pro děti Včelíniádu aneb Zábavné odpoledne pro všechny se soutěžemi, atrakcemi, workshopy, tvořivými dílničkami a hasičskou pěnou.

Těšíme se na setkání na našich akcích a přejeme krásné prosluněné jaro!
kolektiv SVČ Včelín



Design By Macik