Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Našim čtenářům předkládáme pár titulů z nabídky knižních novinek:

Beletrie
Müllerová, H.: Cestovní pas. Tématem knihy je čekání na cestovní pas, které se protahuje na dny, měsíce a roky. Příběh zachycuje život na rumunském venkově osmdesátých let 20. století za Ceaucescovy diktatury.
Murakami, H.: O čem mluvím, když mluvím o běhání. Autor běhá již pětadvacet let – každý den deset kilometrů, každý rok maraton. V knize najdeme jednak soubor esejů o běhu na dlouhé tratě, ale i spisovatelův „diář“ přípravy na maraton v New Yorku.
Rolečková, E.: Lucemburská krev. Historický příběh Prokopa a Jošta Lucemburského. Mladičký Prokop z Lucemburku přichází ke dvoru císaře Karla IV. na sklonku jeho vlády. Prokop má jasnou představu o spravedlivé vládě, ale jen skrovné možnosti ji uplatnit…
Šmíd, Z.: Volejem i peřejemi. Zážitky z plavby, z večerů při kytaře, z vodáckých hospod jsou dramatické i humorné, přinášejí radost i slzy, baví a dojímají čtenáře.
Trevor, W.: Láska a léto. Román se odehrává v provinčním městečku na začátku léta, kdy venkovský poklid nečekaně naruší cizinec s fotoaparátem…se odehrává v provinčním na začátku léta.

Naučná literatura
David, P.: Velká turistická encyklopedie – Olomoucký kraj. Encyklopedie vás spolehlivě provede jedinečnými a nezapomenutelnými místy Olomouckého kraje.
Homolovi, M. a H.: Namasté babá aneb Kapela v Indii. Lehký cestopis z dvouměsíční cesty wohnoutí partičky po jižní části Indie, který je okořeněn množstvím barevných fotek.
Hýža, M.: Vodácká putování s Lukášem Pollertem. Kniha seznamuje čtenáře s osmi českými a dvěma moravskými řekami tak, jak je sjel a natočil ostravský televizní štáb.
Kupka, I.: K sebedůvěře krok za krokem. V knize se dozvíme, jak s menším úsilím dosáhnout větších výsledků, jak získat pozitivní vztah k sobě samému, jak se lépe poznat a porozumět ostatním, co si počít s trémou či jak se bránit manipulaci.
Pačová, M.: Ladislav Smoljak. Kniha pojednává o tvorbě Ladislava Smoljaka a o tom, jak hluboké kořeny zapustil do srdcí všech generací.

Knihy pro děti
Koslowski, I.: Akvárium – zábava pro děti. Kniha vysvětluje krok za krokem, jaké vybavení potřebujeme pro své akvárium, jak správně osázet akvárium rostlinami a jaké vybrat ryby. Najdeme zde také vše důležité o zařízení akvária a jeho údržbě.
Millan, A. R.: Sallyino dobrodružné léto. Dívčí román o přátelství jedenáctileté a čtrnáctileté dívky, jež vyvrcholí detektivní zápletkou.
Oxlade, Ch.: Mašinka Tomáš – průvodce vlakovou dílnou. Znáte již mašinku Tomáše a jeho přátele? Celá tato kniha vás seznámí s tím, jak funguje parní lokomotiva, jak ji její strojvůdce řídí, jak funguje železnice včetně kolejí, výhybek či návěstidel a jak se mašinky měnily během let.
Steklač, V.: Pekelná třída – magnetický mobil. V novém souboru příběhů kluků z Holešovic se vrátíme na jejich hausbót, dozvíme se, co vše se mladým detektivům podaří vypátrat, zda se ubrání dívčímu šarmu a jak to dopadne s jejich detektivní kanceláří.
Svěrák, J.: Kuky se vrací. Kniha, která byla napsána podle stejnojmenného filmu, je dojemným a napínavým příběhem o medvídkovi, který chtěl zůstat na poličce, ale musel se postavit na své plyšové nohy a stát se hrdinou.


Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz  JaRo  



Design By Macik